Çanakkale Bilgi Yarışmalarının 4'Üncüsünü Düzenlenecek

Haliliye Belediyesi bu yıl Çanakkale bilgi yarışmasının 4’üncüsünü düzenleyecek.

Çanakkale Bilgi Yarışmalarının 4'Üncüsünü Düzenlenecek
Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yılı etkinlikleri kapsamında kent genelindeki sadece 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı bilgi yarışması programını tamamladı. Çanakkale Zaferi anısına yapılacak bilgi yarışmasında öğrencilerin bilgi sahipleri olması adına Haliliye Belediyesi tarafından 40 bin 571 adet İbrahim Artuç’un yazdığı “1915 Çanakkale Savaşı” isimli kitabın basımı gerçekleştirildi.

Başkan Fevzi Demirkol da, kitapların okullara tesliminin yapılması için İl Milli Eğitim Müdür vekili Erdal Şekeroğlu’nu makamında ziyaret etti. Belediye Meclis üyelerinden Mehmet Aslan, Mehmet Keskin ve Mehmet Toprak’ın da katıldığı ziyarette Başkan Demirkol, ecdadımızın toprağı kanıyla suladığı destanın gelecek nesiller tarafından bilinmesi hedeflediklerini söyledi.

Kitap teslimiyle ilgili açıklama yapan Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

"Haliliye Belediyesi olarak gençlik bizim geleceğimizdir diyoruz, bu anlayışla hizmet ediyoruz. Gençler ailelerinin umudu, vatanımızın, milletimizin, devletimizin geleceği olan gençler, bizim için çok kıymetli. Haliliye Belediyesi olarak bilgi çağında sizi en iyi şekilde bilgiyle donatmak vazifemiz ve ülkemizi, bilgi çağında gelişmiş ülkelerin en ön safında yer almasını sağlamakta sizin vazifeniz. Biz sizin yanınızda olacağız, size destek vereceğiz ama başarı Allah’ın inayetiyle sizlerin olacaktır. Biz bu sene dördüncüsünü düzenlediğimiz Çanakkale konulu bilgi yarışması için bir araya geldik. Çanakkale konusundaki bilgi yarışmasının dördüncüsünü düzenliyoruz ve bu dördüncüsüyle birlikte daha önce yapmış olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Daha önceki zamanlarda bu yarışmalarımızda ilk önce sınıf içi, sınıflar arası, okullar arası ve ilçeler arası şeklinde yarışmamız tekrarlanıyor. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi yine Çanakkale’ye götürüyoruz ve şunu ifade ediyoruz, Peygamberler diyarından şehitler diyarına. Çanakkale’de Şanlıurfa’nın kayıtlı olan 393 şehidi var. İnşallah sizlerde bu yarışmaların sonunda dereceye girip, başarılı olacaksınız. Sizlerle birlikte inşallah Çanakkale’de beraber olacağız. Çanakkale’yi ecdadımızın kanının son damlasını dökerek suladığı, son nefesini vererek nefes almamızı sağlayan şehitlerimizi bizzat yerinde ziyaret edeceksiniz. Yarışmalarımızın sonunda çeşitli ödüllerimiz var. İlçe birincilerimize diz üstü bilgisayar, ikincilere tam altın, üçüncülere ise yarım altın şeklinde ödüllerimiz var. Bu ödüller için değil, şehitlerimizin aziz hatırasını öğrenmek için okuyacaksınız. Bugün İl Milli Eğitim Müdür vekili Erdal Şekeroğlu organizasyonunda okullarımıza dağıtacağımız Çanakkale kitaplarının sayısı 40 bin 571’dir. Her öğrenciye bir kitap vereceğiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür vekili Erdal Şekeroğlu da, Haliliye Belediyesinin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği programın önemine vurgu yaptı.
Kaynak: İHA