Büyükşehir'den Engelli Gençlere 'Aşmak İçin Hareket Et' Projesi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığının himayesiyle Türkiye Beyaz Ay Derneği Konya Şubesi ve Meram Fen Lisesi tarafından hayata geçirilen “Aşmak İçin Hareket Et” projesi kapsamında engelli gençlere dalış eğitimi verildi. Eğitimle gençlerin hem mesleği tanımaları hem de sosyalleşmeleri amaçlanıyor.

Büyükşehir'den Engelli Gençlere 'Aşmak İçin Hareket Et' Projesi
Cumhurbaşkanlığı himayesiyle Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Beyaz Ay Derneği Konya Şubesi ile Meram Fen Lisesi arasında imzalanan protokol kapsamında engelli çocukların meslek tanıması ve sosyalleşerek topluma kazandırılması amacıyla “Aşmak İçin Hareket Et” projesi hayata geçirildi. İşitme engelli gençler, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekibi tarafından üç hafta süresince verilen teorik eğitimlerin ardından son olarak Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yüzme Havuzunda sualtı dalış eğitimi aldı. Proje kapsamında Meram Fen Lisesi ve Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerine de dalış eğitimi verildi.

Eğitimlere katılan gençler çok mutlu olduklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’ne ve kendilerine imkan tanıyan herkese teşekkür etti.

İşitme engelli gençlerden Memiş Ökten, “Önceden dalgıçlıkla ilgili hiç bilgimiz yoktu. Fakat bu proje sayesinde hocalarımızın yardımlarıyla çok zor gibi görünen dalgıçlığın ne kadar kolay olduğunu anladık. İstersek bunları başarabileceğimizin farkına vardık. Bu projede bize destek olan hocalarımıza ve idarecilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir diğer işitme engelli Fatih Yıtık da, “Önceden dalgıçlıkla ilgili bilgimiz olmadığı için derslerde korkuyorduk. Çalışmaları yaptıktan sonra kendimize olan güvenimiz geldi. Şimdi severek isteyerek yapıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan hocalarımıza ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA