Bismil Belediyesinden Kudüs Ve Mekke'nin Fethi Programı

Diyarbakır Bismil Belediyesi tarafından düzenlenen ’Kudüs ve Mekke’nin Fethi’ temalı konferans, Bismil Kaymakamlığı salonunda gerçekleştirildi.

Bismil Belediyesinden Kudüs Ve Mekke'nin Fethi Programı
Mekke’nin Fethi ve Kudüs konferansına Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Memur-Sen Bismil Şube Başkanı Metin Çelebi, İlim Yayma Cemiyeti Bismil Şube Başkanı Şerif Aras, STK temsilcileri, Belediye birim müdürleri, milli eğitim personelleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Katılımın yoğun olduğu program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Kudüs’ün Müslümanların bir araya gelmesiyle geri alınabileceğini söyledi.



Katılımcılara ve misafirlere teşekkür eden Aydın Ak, Kudüs’ün ümmetin kanayan derin bir yarası olduğunu, Müslümanlar olarak bu konuda Kudüs’ü fethedecek bir neslin yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.



Açılış konuşmasından sonra konferansa konuşmacı olarak katılan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen , ’Kudüs ve Müslümanların vahdeti’ konulu bir konuşma yaptı. Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, "Kudüs’ün özgürlüğü Mekke ve Medine’nin özgürlüğüyle mümkün olacaktır. Özellikle Suudi hanedanının ABD ve İsrailli destekleyen tavırları nedeniyle direniş cephesinde kırılma gerçekleştirdi. Müslümanlar ne zaman toplanıp zalim İsrail karşısında sebat etme gayreti içerisinde oldukları zaman, Suudi, İsrail’in sırtını sıvazlamıştır. Mekke’de bulunan sözde alim çıkıp diyor ki; İsrail ile çatışmak ve savaşmak caiz değildir. Diyor ki bu müsvedde, ayetlerde geçtiğini söyleyerek ’Yahudilere vaat edilmiş topraklardır’ diyor. Bu ne demektir, bu direnişi kırmaktır. Mekke ve Medine özgür müdür şimdi, hayır onlar da Kudüs gibi Suudi saltanatının işgali altındadır. Önce Mekke ve Medine’nin özgürlüğüne kavuşturulması gerekir. Allah, Mekke ve Medine’yi Suudi zulmünden kurtarmayı nasip etsin bizlere. Biz bir birimize sarılacağız biz bir birimizi kardeş bileceğiz. Biz birbirimizle kenetleneceğiz. Kardeşliğimizi pekiştirmek zorundayız. Bizler etle tırnak değiliz, bizler aynı etin parçalarıyız. Bizler bir ümmetiz. Eğer bu İslam’ın sancağı bu ülkede kalkacaksa beraber kaldıracağız. Çözüm bizim kardeşliğimizdir" dedi.

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Diyarbakır İl Müftüsü İşliyen’e, verdiği konferans için teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.
Kaynak: İHA