Bingöl'de 'O Kahraman Benim' Kampanyası

Bingöl AFAD Müdürlüğü, "O Kahraman Benim" kampanyası kapsamında eğitimini tamamlayan 103 gönüllü sertifikasını aldı.

Bingöl'de 'O Kahraman Benim' Kampanyası
Bingöl İl Afet ve Acil Durum(AFAD) Müdürlüğü, "O Kahraman Benim" kampanyası kapsamında 103 gönüllü üniversite öğrencisine uzman ekip tarafından 4 günlük eğitim verdi. Eğitim sürecini tamamlayan gönüllüler için sertifika töreni düzenlendi.

Vali Ali Mantı ve Belediye Başkanı Yücel Barakazi, eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını verildi.

Törende konuşan Vali Ali Mantı, “Maalesef bizim milletimiz kapısına, duvarına tehlike yaklaşmadan tedbir almaz, böyle kötü bir huyumuz var. Önemli olan zamanında bilinçlenmek. Afet işlerimize halkımızı ve gönüllülerimizi katması açısından, her şeyi devletten beklememe açısından il müdürlüğümüz çok önemli bir program yapmış. Biz birbirimize karşı vefalı bir toplumuz" dedi.

Olaylar olmadan önce tedbir alma konusunda biraz sıkıntılar olduğuna değinen Vali Mantı, bunun için toplumun tüm katmanlarını bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Projenin devam ettiğini dile getiren İl AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, yeni eğitim süreçlerinin de periyodik olarak eğitimleri sürdüreceklerini aktardı.

Sertifika törenine Bingöl Valisi Ali Mantı, 49’uncu Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi,İl Emniyet Müdürü Metin Akay, eğitime katılan askeri personel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA