Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Tecrübelerini Ankara'da Gençlere Anlattı

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ankara’da Kırşehir Federasyonu Gençlik Kolları tarafından hazırlanan ‘Yerel Yönetimlerde Genç Liderler’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılarak deneyimlerini gençlere aktardı.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Tecrübelerini Ankara'da Gençlere Anlattı
Belediye Başkanı Bahçeci, ‘Hayali Olmayanın Eseri Olmaz’, ile Kırşehir’de çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Otuz dört yaşında Belediye Başkanı olarak Türkiye’nin de en genç Belediye Başkanı ünvanına sahip olan Bahçeci, “Türkiye standartlarına baktığımızda bir ilin belediye başkanı yaşı genç bir yaş. Türkiye’nin en genç belediye başkanı idim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırşehir’e geldiğinde genç bir belediye başkanı diye takdim etmişti.

31 yaşında iktidar partisinin il başkanı oldum ama o dönemde çekişmeli bir süreçti, kıran kırana bir seçim yapılıyordu. Şimdi ise partiler atama yapıyorlar”dedi.

Özümseyerek çalışmanın kişiyi hedefe doğru adımlarla götürdüğünü anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, “Bir yere gelirken özümseyerek gelmek, tüm aşamalarını sindirerek geçmek son derece önemli.

Kırşehirlilerin bir yere geldiğinde hep şunu görürüm. Kendi tırnaklarını kazıyarak bir yere gelmiştir.

Kırşehir’li olduğu için hiçbir yere genel müdür yapılmaz veya bir yerde belediye başkanı olmaz. Kırşehir’li olduğu için hiçbir yere gelmez.

Kendi hak eder tırnakları ile kazır, bütün aşamalarında emeğinin alın terinin döker ondan makamlara gelir. O çok kıymetli, o daha da değerli. Biz gençlerle ilgilenmeye gayret ediyoruz. Kırşehir’de her yıl düzenli olarak bütün okulları geziyorum. Öğretmenlerle bir araya geliyoruz. Liseleri de geziyoruz, gençler gerçekten çok önemli, çok ciddi genç nüfusumuz var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kişisel hayranlığım vardı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kişisel hayranlığı olduğunu da gençlere aktaran Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Belediye Başkanı için gençlerle ilgilenmek, alt yapı yapmaktan, kaldırım yapmaktan, park yapmaktan bence daha önemli.

Genç siyasetçi olursanız gençlerle ilgilenmek bize daha çok sorumluluk düşüyor. İlçelerimize de gidiyoruz. Lise öğrencileri ile bir araya geliyoruz. Kırşehir’de okuyan üniversite öğrencileri ile mutlaka bir araya gelmişimdir. Telefon numaram hepsinde vardır.

Bende bunla gurur duyuyorum. Genç siyasetçilerin farkının mutlaka olması lazım. Bu ülkenin geleceği gençler. Gençler ne kadar nitelikli olursa, kendini iyi yetiştirirse, geleceğe hazırlarsa bu ülkenin geleceği o kadar aydınlık ve parlak olacaktır.

Siyaset ne kadar kaliteli, nitelikli, dürüst insanlardan oluşursa bu ülke o kadar gelişecek ,çünkü her şeyi siyasetçiler tayin ediyor. Kırşehir’de yerel kalkınmayı kim belirliyor? Belediye Başkanı ve ekibi belirliyor. Hükümete baktığımızda eğitim politikamızı kim belirliyor? Milli Eğitim Bakanı siyasetçiler belirliyor. İç güvenlik, dış güvenlik, iç politika, dış politika, ekonomi kim belirliyor? Ülkemizin kaderini tamamen siyasetçiler belirliyor. Siyaset kurumu ne kadar kaliteli olursa Türkiye’nin geleceği o kadar aydınlık olur. Bir dönem Türkiye’de 80 yaşamışlar, biz çok bilmiyoruz ama bizim üst neslimiz 80 dönemini yaşadı. Ben ailenin tek erkek çocuğuyum, dört tane ablam var. Ben üniversiteye giderken sıkı sıkı tembihledi. Aman oğlum sakın siyasete bulaşma, siyaset iyi adam işi değil sakın buluşma. Bizim sülalede hiç siyasetçi yok.

Ben ülkü ocağı başkanı oldum ama babamdan gizli oldum, hiç söylemedim. Ak Partinin kuruluşundan niye görev aldım Tayyip Erdoğan’a kişisel hayranlığım vardı. Ocaktayken 95 seçimleri vardı. Tayyip Erdoğan belediye başkanı adayı oldu. Bizim televizyon saatimiz olurdu, haberi dinlerdik sonrada tartışırdık. Ben arkadaşlara hep şunu söylerdim gerçek ülkücülüğü, ,milliyetçiği Tayyip Erdoğan anlatıyor. Parti kurarsa kesin bunu partisinde siyaset yaparım demiştim. Hakikatten Allah’tan nasip oldu, kurucusu olarak görev yapma şansım oldu. Babam parti kuruluşuna girdiğimde de çok kızdı. Ailenin mühendisisin,2001 yılında parti kuruldu. Mühendislik bürosu açmışsın. Çok kızdı ne işin var siyasette ve muhtar olamaz denilen bir genel başkanın partisinde. Bugün her 2 kişiden birinnin oyunu alan bir siyasi hareket ama ilk kurulduğunda öyle sancılı idi. Siyaseti çok iyi bilen abiler vardı o dönem bizle dalga geçiyorlardı gidecek başka parti mi bulamadınız diye”

Gençliğe tavsiyelerde de bulunan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “2001-2002 yılları bu psikolojiyi hatırlarsak, gençlere bunu ben çok anlatıyorum, çünkü o zaman birçoğu doğmamıştı yada bir veya iki yaşında idi.

Devalüasyon görmediler, bir taraftan enflasyon bilmiyorlar. Batan bankaları yaşamadılar. Gelecekle ilgili kaygıları taşımadılar. Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir çoğunun umudu yoktu. Devlet bu ay maaş ödeyebilecek mi diye düşünülüyordu. O dönemde Tayyip Erdoğan ve Ak Parti gerçekten de bir umut olarak doğdu.

Gençleri bunları hatırlatmak ve anlatmak lazım. Onlar ameliyat masasında, ameliyat parasını ödeyemediği için hayatını kaybeden hastaları haberlerini televizyondan hiç görmediler. Eğer siyaseti birinci sıraya koyarsanız kendinize çok büyük kötülük yapmış olursunuz. Ben iki tip insan tanıdım siyasette birincisi siyasi görüşünü kişiliğinin önüne koyanlar , birde arkasına koyanlar. Siyaseti kişiliğinin önüne koyanlar here şeye siyasi olarak bakarlar. Her şeye menfaat olarak bakarlar. Kendi gibi düşünene değer verirler, kendi gibi düşünmeyenlere değer vermezler. Bu bizim inancımıza göre insanlığa sığar mı sığmaz. Mutlaka kişiliğimizin arkasına siyasi görüşümüzü koymamız lazım. Önde bizim kişiliğimizin olması lazım. İki tip makam sahibi gördüm sadece belediye başkanı değil, devlette, bürokraside de daha çok görüyorsunuz. Bir oturduğu makamdan, koltuktan değer alanlar var. Birde oturduğu makama değer katanlar var”

Program da Belediye Başkanı Bahçeci, Kırşehir’e kazandırılan ve proje aşamasında olan yenilikleri de anlattı.
Kaynak: İHA