BANSİAD'ın Aylık Toplantısı

Bandırma Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BANSİAD) aylık toplantısını yaptı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Erçakar, bir oteldeki toplantıda, "Bölgesel Planlı Ekonomik Büyüme Süreci ve Bandırma Örneği" başlıklı bir sunum yaptı.

Türkiye için ekonomik kalkınmanın çok önemli olduğunu belirten Erçakar, "Türkiye'nin ekonomik büyümesi, 2017'de yüzde 7 veya bir miktar üzerinde bekleniyor." dedi.

Dengeli kalkınmanın önemine değinen Erçakar, şunları kaydetti:

"Bandırma, 713 kilometrekarelik bir alanla jeopolitik ve stratejik bir öneme sahip. İlçede 2016 yılı verilerine göre, 149 bin 469 kişilik nüfusla yüzde 1,7'lik artış var. Bandırma, yüzde 85,27 gibi yüksek bir kentleşme oranına sahip. Balıkesir, Türkiye'nin en yaşlı illeri arasında 2. sırada.

2016 yılı verilerine göre Balıkesir, Sinop'tan sonra 39,1'lik yaş ortalaması ile en yaşlı 2. il durumunda. İnsani gelişmişlik endeksi açısından Balıkesir, 17. sırada yer alıyor. Bandırma, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'ye yakınlığı ile 'altın üçgen' içinde. Bandırma'ya 'sanayi bölgesi' olma sıfatı biçildi. Ancak halen planı bile yok. Bu planlar, bir an önce yapılmalı."

Erçakar, son dönemlerde göç alan Bandırma'nın, ilerleyen dönemlerde göç veren bir ilçe durumuna dönüşebileceğini dile getirerek, "Bu durumdan planlı sanayileşme, kentleşme ve lojistik üs olma gibi fonksiyonların hayata geçirilmesi ya da Bandırma'nın il olarak kendi plan ve projeksiyonlarını gerçekleştirmesiyle kurtulabilir." diye konuştu.

Toplantıda BANSİAD Başkanı Yalçın Cömert de konuşma yaptı.

Kaynak: AA