Artvin'de, 'Turizm Eylem Planı' Değerlendirme Toplantısı

Artvin Valisi Ömer Doğanay başkanlığında, "Turizm Eylem Planı" değerlendirme toplantısı yapıldı.



Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, Artvin Turizm Eylem Planı'nın uygulanmasına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan Vali Doğanay, Artvin'in zenginlikleri içerisinde gelişmeye açık olduğunu belirterek, kentin istikbalini ilgilendiren en önemli faktörün turizm olduğunu söyledi.

Vali Doğanay, Artvin’in mevcut turizm potansiyelini korumak, geliştirmek ve tespit edilen sorunlara çözüm önerileri üretmek adına hazırlanan eylem planının, sağlıklı işletilmesi için ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun iyi sağlanması gerektiğini kaydetti.

Hazırlanan turizm eylem planının, turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, kültürel varlıklara ilişkin düzenlemeler, ulaşım ve teknik alt yapı düzenlemeleri, sosyal altyapı düzenlemeleri ile tanıtım ve markalaşma olmak üzere, beş ana başlıktan oluştuğunu belirten Doğanay, Artvin turizminin bu ana başlıklar dahilinde şekilleneceğini söyledi.

Doğanay'ın konuşmasının ardından, eylem planı kapsamında yapılması planlanan projelerle ilgili sunum yapıldı.

Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş, kaymakamlar, il ve ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Kaynak: AA