Antalya'ya Üç Yeni Kavşak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı sahil yolunun trafiğe kapatılmasıyla oluşacak yükü azaltmak için İller Bankası’ndan Batı Çevreyolu’na doğru 3 yeni katlı kavşak projesini acil olarak gündeme aldıklarını açıkladı. Türel, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile Akdeniz Sanayi Sitesi’ne dönen noktadaki kavşağı, Uncalı’ya dönüşteki kavşağı ve Duraliler’in Batı Çevreyolu ile birleştiği noktayı katlı kavşak yapacağız. Havaalanından gelirken hiç ışık görmeden Liman Kavşağı’na bağlanmış olacağız” dedi.

Antalya'ya Üç Yeni Kavşak
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı İlçesi’ndeki muhtarlıkları ziyaret etti. Toros, Altınkum, Öğretmenevleri, Gürsu, Arapsuyu, Kuşkavağı, Uluç, Molla Yusuf, Uncalı, Siteler, Akkuyu, Hurma, Liman, Sarısu, Hisarçandır, Gökdere, Üçoluk mahalle muhtarları ve vatandaşlarla ile bir araya gelen Başkan Türel, sorun ve taleplerini dinledi, projeleriyle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Muhtarların sorularını yanıtlayan Başkan Menderes Türel, Konyaaltı’na büyük değer katacak Boğaçayı ve Konyaaltı Sahil projelerinin başladığını söyledi.

Sahil projesi ile Konyaaltı’nın Antalya’ya yakışan tam bir pırlanta gerdanlık olacağını ifade eden Türel, şunları aktardı: “Konyaaltı Sahili halka açık bir yaşam merkezi olacak. Sahilin yüzde 90’ı halka açık, eskisinden çok daha güzel bir şekilde yeşil alanları, spor alanları ile yaşam merkezi haline gelecek. Ücret ödeyip hizmet almak, çayını, kahvesini içmek isteyenler için de ücretli yerler olacak. Bu yerlerin tamamı bütün sahilin yüzde 10’unu geçmiyor. Minicity’den itibaren Boğaçayı’na kadar olan bölümde sadece büfe olacak. Eskisi gibi artık restorana dönüşebilecek büfeler yer almayacak. Yarışma ile elde ettiğimiz çok güzel bir proje. İnşaatı hızla devam ediyor.”

Plaj genişleyip engelsiz hale getiriliyor

Sahil yolunun güney şeridini yayalaştırarak plaja eklediklerini anlatan Türel, “Plaj daha da genişliyor. Basamaklı duvar sistemini de kaldırıp, tatlı bir eğim ile engellilerin de rahatlıkla ulaşabileceği bir plaj haline geliyor. Kara tarafındaki şeritte de tek gidiş tek geliş şeklinde kontrollü trafik olacak. Ciddi şekilde otopark ceplenmesi yapıyoruz. Ayrıca Minicity’nin orada da bir otopark yapıyoruz. Alternatif güzergah olarak Belediye Caddesi’ni de düzenliyoruz” diye konuştu.

Minicity’yi Dokuma Park’a taşıyacaklarını belirten Türel, “Minicity’nin yerinde mükemmel bir yaşam merkezi oluşturuyoruz. İhalesini yaptık. Oraya da muhteşem macera parkları, çocuklar için oyun alanları ile müthiş bir yaşam alanı geliyor” dedi.



3 yeni kavşakla trafik yükü azalacak

Sahil yolunun trafiğe kapatılmasıyla oluşacak yükü azaltmak için 3 yeni kavşak projesini gündeme aldıklarını açıklayan Başkan Menderes Türel, şu bilgileri verdi: “İller Bankası Kavşağı’ndan geliyorken Kemer istikametine doğru 3 katlı kavşak daha yapılması hususu acil gündemimizde. Birisi üniversitenin hemen yanında Akdeniz Sanayi Sitesi’ne sapan kavşak. Diğeri Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na dönen Uncalı Mezarlığı’nın köşesindeki kavşak. Bir diğeri de Duraliler’de Batı Çevreyolu ile birleştiği nokta. 3 kavşağın da yapılması hususunu Sayın Cumhurbaşkanımıza Şırnak’tan birlikte uçakta dönerken arz ettim. Zaten Ulaştırma Bakanlığı ile konuyu bir gün önceden değerlendirmiştik. Çözme noktasında gayret gösteriyorduk. Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile şimdi o 3 kavşağı yapacağız. Havaalanından gelip 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden Kemer istikametine gitmek istediğinizde, hiç ışık görmeden Liman Kavşağı’na bağlanmış olacaksınız. Böylece sahil yolunun trafik yükü sadece Migros’un yanından devam eden Atatürk Bulvarı’na

binmeyecek.”

Sağlık müdürlüğü kavşağı rahatlatılacak

Sağlık Müdürlüğü Kavşağı’nda da trafiğe ciddi rahatlama getirecek bir düzenleme yaptıklarını kaydeden Başkan Menderes Türel, “Burada hemzeminde bir düzenleme

yapıyoruz. Sağa sola dönüşleri bazı yerlerde kapatıyoruz. Oradaki parkın arkasından dönüyoruz. Benzerlerini Burhanettin Onat’ta Sampi’nin önünde yaptık. Bazı yerleri

kapatıyoruz ama alıştıktan sonra trafik çok güzel çalışıyor” şeklinde konuştu.

Boğaçayı Projesi’nin bir taraftan devam ettiğini belirten Türel, “Birileri yapmayalım diye

eteğimizden çekiştiriyor ama biz Antalya için güzel olduğunu bildikten sonra, milletimizin de desteğiyle yapıyoruz. Konyaaltımız bu projelerimizle güzelken çok daha güzel olacak” dedi.

Kaynak: İHA