Antalya'ya 3 Yeni Kavşak Yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, batı çevre yoluna 3 yeni katlı kavşak yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaptığı açıklamada, Konyaaltı sahil yolunun trafiğe kapatılmasıyla oluşacak yükü azaltmak için batı çevre yoluna 3 yeni katlı kavşak projesini gündeme aldıklarını belirtti.

Bu kapsamda, Toros, Altınkum, Öğretmenevleri, Gürsu, Arapsuyu, Kuşkavağı, Uluç, Molla Yusuf, Uncalı, Siteler, Akkuyu, Hurma, Liman, Sarısu, Hisarçandır, Gökdere, Üçoluk mahalle muhtarları ve sakinleri ile bir araya geldiklerini hatırlatan Türel, projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Konyaaltı'na büyük değer katacak Boğaçayı ve Konyaaltı sahil projelerinin başladığını aktaran Türel, şunları kaydetti:

"İller Bankası Kavşağı'ndan gelirken Kemer istikametine doğru 3 katlı kavşak daha yapılması hususu acil gündemimizde. Birisi üniversitenin hemen yanında Akdeniz Sanayi Sitesi'ne sapan kavşak. Diğeri Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'na dönen Uncalı Mezarlığı'nın köşesindeki kavşak. Bir diğeri de Duraliler'de Batı Çevreyolu ile birleştiği nokta.

Üç kavşağın da yapılması hususunu Sayın Cumhurbaşkanımıza Şırnak'tan birlikte uçakta dönerken arz ettim. Zaten Ulaştırma Bakanlığı ile konuyu bir gün önceden değerlendirmiştik. Çözme noktasında gayret gösteriyorduk. Cumhurbaşkanımızın da talimatları ile şimdi o üç kavşağı yapacağız. Havaalanından gelirken hiç ışık görmeden Liman Kavşağı'na bağlanmış olacağız."

Kaynak: AA