Aliağa Satranç Turnuvası Sona Erdi

İzmir’in Aliağa ilçesinde okullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür, Sanat ve Spor Proje Ekibi ile PETKİM işbirliğinde gerçekleştirilen satranç turnuvasına ilk ve orta dereceli okullardan toplam 105 öğrenci katıldı.

Aliağa Satranç Turnuvası Sona Erdi
Aliağa’da satranç sporunun öğrenciler arasında yaygınlaşması amacı ile gerçekleştirilen turnuvanın sonunda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Ödül töreni öncesinde milli sporcular Atakan Mert Biçer ile Özgü Görcük arasındaki gösteri amacıyla yapılan yıldırım maçı büyük ilgi gördü.

Petkim Spor Salonundaki ödül törenine Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse ile öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı.

Satranç turnuvasının Petkim için önemli sosyal sorumluluk projelerinden bir tanesi olduğunu belirten Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Bizim çok büyük sosyal sorumluluk projelerimiz var. Bu sene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber birkaç sosyal sorumluluk projemiz oldu. Ancak satranç turnuvası bizim için en önemli projelerden birisidir. Satranç oyunu çok güzel bir oyundur. Geçen yıldan beri çok büyük gelişmeler oldu. Bu gelişmelerden birisi bizim birinci satranç turnuvasını kazanan Atakan kardeşimiz sonradan gidip Türkiye şampiyonu oldu. Bununla da yetinmeyip Brezilya’da milli formayı giyerek Türkiye’yi temsil etti. Onunla gurur duyuyoruz ve onu dünya şampiyonu olarak görmek istiyoruz” dedi.

Gençlerin satrancı hevesle ve heyecanla oynadıklarını görmekten ötürü mutlu olduğunu ifade eden Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ise “Bu tür organizasyonlara katılmak cesaret ve özgüven ister. Gençleri özgüvenlerinden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokol üyelerinin elinden aldı. Turnuvada birincilere 2 bin TL, ikincilere bin 500 TL, üçüncülere ise bin TL tutarında hediye çeki verildi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, turnuvaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verdi. Ayrıca tüm öğrencilere satranç seti ve tişört de hediye edildi. Turnuva ödül töreninin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Kaynak: İHA