AFAD Gönüllülerine Eğitim Sertifikası

Bingöl AFAD Müdürlüğünce, asker ve üniversite öğrencilerinden oluşan 112 AFAD gönüllüsüne törenle eğitim sertifikaları verildi.

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, asker ve üniversite öğrencilerinden oluşan 112 AFAD gönüllüsüne törenle eğitim sertifikaları verildi.

Bingöl AFAD Müdürlüğünce Bingöl Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Ali Mantı, Türk toplumu olarak birbirlerine karşı vefalı bir toplum olduklarını söyledi.

Vali Mantı, şöyle devam etti:

"Bu afet işlerine halkımızı ve gönüllülerimizi katması açısından her şeyin devletten beklenmemesi açısından bugün güzel bir program düzenlenmiştir. Zamanı geldiğinde yarım ekmeği böler birbirimizle paylaşırız. Ama zamanında tedbir alma konusunda da biraz sıkıntılı bir toplumuz. Bunun için de toplumumuzun tüm katmanlarını bilinçlendirmemiz lazım. Bilinçlenme açısından gençlerimizin bu programa katılması bizleri sevindirmiştir."

AFAD Bingöl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin ise, Türkiye'nin çeşitli nedenlerden dolayı afet riskleri yaşayan bir coğrafyada yer aldığını belirtti.

AFAD'ın yaşanan acı olaylardan ders çıkartarak, kriz yönetiminden, risk yönetimine geçildiğini ifade eden Boğatekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AFAD Müdürlüğü olarak önlem alma ve risk azaltma kültürünü toplum içerisinde geliştirmek, eğitim faaliyetlerini hızlandırmak, modern teknoloji ve iletişim imkanlarından faydalanmak, yerel ve ulusal ölçekte iş birliğini geliştirmek, kurumlararası iş birliği sağlamak önceliklerimiz olarak belirlenmiştir. Afetlere dirençli toplumlar oluşturmak kapsamında Başbakanlık AFAD olarak afete hazır Türkiye projesi kapsamında afete hazır okul, aile, iş yeri ve gönüllü gençler olarak 81 ilde bu çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamında 49. Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan asker ve Bingöl Üniversitesi'nde eğitim gören toplam 112 kişiye afetlere hazırlık, ilk yardım ve kurtarma konusunda verilen eğitimler başarıyla tamamlanarak eğitim sertifikası almaya hak kazandılar."

Daha sonra Vali Mantı, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, AFAD gönüllüsü asker ve öğrencilere eğitim sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA