TYDTA Başkanı Ermut AOSB'de

Adana’ya ulusal ve uluslararası ölçekteki yatırımcıları çekmek için yoğun çaba harcayan Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut’u konuk etti.

TYDTA Başkanı Ermut AOSB'de
Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını küresel iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara Türkiye’ye yapacakları yatırımın her aşamasında destek verme görevini üstlenmiş tek resmi kuruluş olan Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut ve beraberindeki heyet, AOSB’de incelemelerde bulundu.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Hikmet Aslan, Yusuf Kara, Selahattin Onatça ve AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin tarafından Bölge Başkanlığında ağırlanan Ermut ve beraberindeki heyet, sanayi bölgesinin ilave alanları ve ticaret merkezinde incelemelerde bulundu.

AOSB Başkanı Sütcü, konuklarına, bölgedeki çalışmalar ve yeni yatırımlara ilişkin bilgiler verdi. Bölgeye ve Adana’ya yabancı ve güçlü yatırımcıyı çekebilmek için yürütülen çalışmalardan bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Türkiye’deki 300 organize sanayi bölgesi arasında ilk 5’te yer aldıklarını söyledi.

Her türlü alt ve üst yapısı tamamlanan AOSB’nin yatırımcılara cazip avantajlar sunduğunu dile getiren Başkan Sütcü, şunları kaydetti:

“Bünyesindeki bankalar, Polis Merkezi, itfaiye, Alışveriş Merkezi, SGK Merkez Müdürlüğü, Noter, 7/24 ambulans ve sağlık hizmeti, İŞKUR Şubesi, Gümrük Müdürlüğü ve camileriyle başlı başına bir kenti andıran Organize Sanayi Bölgemizde, sanayicilere sorunsuz ve kesintisiz hizmet sunuyoruz. Elektrik, doğalgaz, atık su arıtma ve kullanma suyu tesisleri sayesinde firmaların Avrupa Birliği standartlarında çevreye zarar vermeden üretimlerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Organize sanayi bölgemiz içerisinde yer alan atık su arıtma tesisimizin kapasitesini yüzde 100, kullanma suyu tesislerimizin kapasitesini ise yüzde 300 artırdık. Elektrik nakil hatlarını yer altına aldık. Yeni gelişim alanlarında da enerji nakil sistemlerimiz bulunuyor. Bir şehirde ne varsa onu sanayicimizin hizmetine getiriyoruz.”

Başkan Sütcü, AOSB yönetimi olarak yeni yatırımcılara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

“Girişim Sermayesi Anadolu Buluşmaları” kapsamında Adana’ya gelen Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ise “Adana tüm yabancı yatırımlara örnek olarak gösterilen bir şehir. Adana’ya yabancı yatırımcı getirebilmek için çok yoğun çaba gösteriliyor” dedi.

Ermut, ülkeye ve şehre değer katacak her projenin yanında olduklarını dile getirdi.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, bölgede incelemelerde de bulunan TYDTA Başkanı Arda Ermut’a ziyaretin ardından günün anısına tablo hediye etti.
Kaynak: İHA