TKDK IPARD II 3'Üncü Başvuru Çağrı İlanı

AFYONKARAHİSAR – TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü IPART II 3. Başvuru çağrı ilanına çıktı.

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde IPART II 3. Başvuru çağrı ilanıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar" ile "Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme" tedbirlerine yönelik IPARD II 3. başvuru çağrı ilanına çıktığını söyledi.

Özdemir, 3.başvuru çağrı ilanı için hazırlanacak başvurularda yatırım süresinin 18 ay olarak planlandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Uyguladığımız programının bilinirliğinin artması ve yatırımcıların programa çok fazla rağbet etmesi nedeniyle aldığımız tüm projeleri destekleyemiyoruz. Bu sebeple projelerin sürdürülebilir olması sıralama puanlarının yüksek olması büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü olarak, alınacak projelerin fonlanması için yatırımcılarımıza destek olmaktadır. Proje vermek isteyen yatırımcılarımızı projeleri ile ilgili bilgi almak üzere yardım masamıza davet ediyoruz. Yatırımcılarımıza yardım masasında görevli uzmanlarımızdan detaylı bilgi alarak planladığı projelerine şekil vermelerini tavsiye ediyoruz. Proje hazırlama aşamasında da İl Koordinatörlüğümüze gelerek projelerinin mevcut durumları hakkında bilgi alabilirler."

Özdemir, çok fazla yatırımcıya ulaşmak ve sürdürülebilir projelerin artırılması için sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA