Teftiş Kurulu Başkanı Keser Iğdır'da

Iğdır Üniversitesinde “Anadolu Derinliklerine Bir Yolculuk” konulu panel düzenlendi.

Teftiş Kurulu Başkanı Keser Iğdır'da
Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen panelde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser, “Buraya Rektörümüzün daveti üzerine, Iğdır’ın Kültür ve Sanat hayatına acaba ne yaparız, şehriyar otağı Haydar babadan Ahmed-i Hani’ye uzanan bu kültür havzasında, öncelemeden, ötelemeden ve örselemeden bir biriyle bir birisiz olmadan yekpare bu kültür havzasında bir hoşluk huzur demini nasıl kuracağız. Iğdır’ı, Iğdır’daki kahvehanelerde ki dar alanda yapılan kısa paslaşmalardan, sonu gelmez siyasi çekişmelerden öte ve başta hava kirliliği olmak üzere, Iğdır’ı mahalli müşterek ihtiyaçlarını uzun ve kısa vadede ne yapacağımızı konuşan konuştuğuna inandığım dostlar burada” dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser’e teşekkür etti. Alma, “Ben kendisiyle külliyede görüştüm. Çok müteessir oldum. Mutlaka geleceksiniz diye davet ettik sağolsun kırmadı geldi” şeklinde konuştu.

Program, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Asım Keser’e hediye ettiği tuz lambası ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.
Kaynak: İHA