Tarsus'un Kurtuluş Etkinliklerinde Başkan Kocamaz'dan Sinsin Performansı

İçel’in Tarsus ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü coşkuyla ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte kurtuluşu sinsin oynayarak kutladı.

Tarsus'un Kurtuluş Etkinliklerinde Başkan Kocamaz'dan Sinsin Performansı
Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlamaları kapsamında akşam Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

Kutlamalara, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalarda bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, 27 Aralık Kurtuluş Bayramı dolayısıyla geçmişi yad etme fırsatı bulduklarını söyledi.

Bu dağlarda ve ovalarda mücadele eden ceddin torunları olduklarını vurgulayan Kocamaz, “Görevimiz hem milletimize, halkımıza hizmet etmek hem de geçmişle gelecek arasında köprü oluşturabilmek. 24 yıldır bu etkinlikleri bu meydanlarda gerçekleştiriyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi özellikle gençlerimize yaşatmaya, öğretmeye ve onlardan sonraki nesillere taşınmasına fırsat hazırlıyoruz” dedi.

“Oynana oyunların gerçek hedefi Türkiye Cumhuriyeti”

Kutlamalarda yer alan Sinsin Oyunu ile ilgili bilgiler veren Kocamaz, sinsinin Orta Asya’dan günümüze kadar gelerek, Türk milletinin geleneklerini en iyi yansıtan özel oyunlardan biri olduğun belirterek, “Ateş temizliği temsil etmekte, kiri, pası, kötü düşünceleri ortadan kaldırmakta ve insanlara huzur, coşku vermekte. Ateş, barış ve kardeşliği tesis etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde bin küsur yıldır birlikte yaşadığımız insanların birbirine kırdırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. İslam alemi perişan, adeta yılgınlığa düşmüş, gelecekten ümitsiz ve özellikle emperyalist güçlerin oyuncağı olmuş durumda. Yaşanan hadiseleri hepimiz biliyoruz. Önce Irak’ta bir oyun sahneye kondu. Daha sonra bildiğiniz gibi bir büyük Orta Doğu projesi ile Afrika’nın en batısından en doğusuna kadar domino taşı gibi İslam ülkeleri bir bir rejim değişikliğine uğradı. En sonunda Suriye’de bu oyun halen sahnelenmekte. Aslında biz biliyoruz ki, bu oyunun gerçek hedefi Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu.

“Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var”

Türkiye’nin üzerine oynanan en son oyunun 15 Temmuz hain darbe girişimi olduğuna dikkat çeken Kocamaz, “Bizim bin yıllık kardeşliğimizden ve bu topraklarda barış içerisinde yaşamamızdan rahatsız olanlar ülkemizi karıştırmaya, birbirine düşürmeye çalışmaktadır. 15 Temmuz, bu ülke üzerine oynanan en son oyundur. Ama bu oyun halen bitmemiştir. Süfli emelleri olanlar, bu ülke üzerindeki emellerine ulaşıncaya kadar bu ülkede yaşayan insanları birbirine düşürmeye, kırdırmaya devam edecekler. Bizim her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, geçmişimizi yad etmeye, özellikle gençlerimizi birleştirmeye ve bütünleştirmeye ihtiyacımız var. Hepimiz bir vebal taşıyoruz. Ceddimiz bu toprakları bize hür ve bağımsız olarak bırakabilmek için çok büyük mücadeleler verdi. İşte bunlardan bir tanesi de Karboğazı olayı ve daha sonra Fransızların bu topraklardan sürülmesi. Ceddimize ne kadar dua etsek ve onlarla ne kadar gurur duysak az. Biz onlara layık olabilmek için çalışıyoruz. Onları yad etmek, onlara dualar etmek için bu 27 Aralık’ları hep birlikte kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kutlamalarda konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi, Kilis davul gösterisi, Mehter Takımı gösterisi, Abdil Çemer konseri ve sinsin gösterisi ile kurtuluş coşkusu yaşandı.
Kaynak: İHA