Sıcak Kalpli Gençler Uşak'ın Soğuğunda Sokak Hayvanları Unutmadı

Havaların soğumasıyla birlikte Uşak Patigiller Öğrenci Topluluğu, sokak hayvanlarına bakma ve besleme amaçlı bir takım etkinlik başlattı.

Sıcak Kalpli Gençler Uşak'ın Soğuğunda Sokak Hayvanları Unutmadı
Uşak Patigiller Öğrenci Topluluğu, üniversiteli gençlerin katılımıyla Uşak’ta sokak hayvanlarını besleme ve koruma amaçlı harekete geçti. Sosyal Medya hesaplarından başlatılan bu faaliyetlerde sokak hayvanlarının beslemesi ve havanın soğuğundan korumalarına yardım etmek için şehir ahalisine seslendi. Hayvan maması bağışları topladılar. Kedi ve Köpek evleri yaptılar. Sosyal Medya hesaplarından yapmış olduğu bu çağrılara çok sayıda üniversiteli gençler ve Uşak’ın yerli halkı hayvan maması bağışlayarak ve kedi ve köpek evleri yaparak destek verdi.

Ayrıca Uşak Patigiller Öğrenci Topluluğu, şehirde bir çok restoran ve lokantayla görüşerek çöpe atılan yemek fazlalarını toplayıp soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına ulaştırdı. Şehrin çeşitli yerlerinde yapmış oldukları hayvan evlerini yerleştirerek mama ve su temin edip beslenmelerini kolaylaştırdı.

4 seneden beri faaliyette olan Uşak Patigiller Öğrenci Topluluğu, Uşak’ta yaşanan hayvan şiddetlerine de sessiz kalmadı. Hayvan ticaretine bir hayvan hakları ihlali olarak karşı çıkan gençler, 200’den fazla hasta ve zarar görmüş sokak hayvanını tedavi ettikten sonra gönüllülere sahiplendirmiş oldu.

Çalışmaları özellikle üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören bu hayvanseverler, gelecekte etkinliklerini etraf illere de yaymayı planladıklarını belirtti.

Kaynak: İHA