Seferihisar'da Sendikasız İşçi Kalmadı

Seferihisar Belediyesi, taşeron şirkette çalışan 310 işçiyle ilgili DİSK Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube ile sözleşme imzaladı. Böylelikle Seferihisar Belediyesinde sendikasız işçi kalmadı.

Seferihisar'da Sendikasız İşçi Kalmadı
Seferihisar Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube, Seferihisar Belediyesindeki işleri yürüten taşeron şirketle süren ve Yüksek Hakem Kurulunda biten toplu iş sözleşmesi sonrasında işçileri bilgilendirmek için toplantı düzenledi.

Belediyenin kültür merkezinde gerçekleşen törene farklı birimlerde çalışan taşeron işçiler, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş merkez ve şube yöneticileri ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı.

Toplantıda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin başına gelmiş en büyük zulüm taşeron işçiliktir. Memlekette böyle bir kavram yokken düşük ücretle emekçiyi çalıştırabilmek için bunu çıkardılar. Demokrasi işçinin, emekçinin hakkını alması demek. O hakkı vermezseniz işte o zaman rant ekonomisi ortaya çıkar. Haklarımızı alana, demokrasiyi gerçek anlamda getirene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Ayrımsız olarak, kamuda, belediyelerde ve özel sektörde işçilere kadro verilmesi gerektiğini ifade eden DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise “Bu topraklarda taşeron yasaklanmalıdır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA