Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde 2 Polisin Şehit Edilmesi

Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak’ın evlerinde şehit edildiği dava Şanlıurfa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yaklaşık 2 buçuk yıl önce Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak’ın şehit edilmesiyle ilgili görülen davanın 11’inci duruşması Şanlıurfa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Haklarında “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme” suçlamasıyla müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Hüseyin Aydın, Sedat Aydın ve Naci Yılmaz, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken Hasan Aydın ise mahkemede hazır bulundu.

Sanıklardan Hasan Aydın, suçlamaları kabul etmeyerek olayla ilgili herhangi bir bağlarının bulunmadığını iddia etti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşmada ihbarı gerçekleştiren M.T. isimli şahsın da 20 Şubat 2018 tarihinde görülecek bir sonraki duruşmaya çağrılmasına karar verildi.

Olay, 22 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşmişti. Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak, evlerinde şehit edilmişti. Davada gözaltına alınan 4 sanık tutuklu olarak yargılanırken 5 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere bir önceki duruşmada serbest bırakılmıştı.
Kaynak: İHA