Özel Çocukları Sevindiren Hediye

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği (MOBSANDER) yönetimi, Yunusemre ilçesindeki Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde eğitim gören 193 özel çocuğa mont ve bot dağıtarak sevindirdi. Mont ve botlarını alan çocukların sevinçleri görülmeye değerdi.

Özel Çocukları Sevindiren Hediye
Geçtiğimiz yıl Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezine bir basketbol sahası kazandıran MONSANDER, bu sene de merkezde eğitim gören 193 özel çocuğa mont ve bot dağıtarak sevindirdi. Merkezin konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, “Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ailesi olarak Manisa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneğinin iki yıldır özel eğitim çocuklarımıza yapmış olduğu katkıları için teşekkür ediyoruz. Geçen sene okulumuzun bahçesinde bulunan basketbol sahamızın organizasyonunu gerçekleştirmişlerdi. Bu sene de hem Öğretmen Şükran Bilginer 1. Kademe ve okulumuz bünyesinde bulunan Öğretmen Şükran Bilginer 2. Kademe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Manisa Özel Mesleki Eğitim Merkezi ve orta ağır düzeyde 23 yaş üstü halk eğitim kursiyerlerimizden oluşan toplam 193 özel eğitim çocuğumuza mont ve bot yardımı gerçekleştirilecek. Hepinize buradan çocuklarım ve velilerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.



"Dernek olarak her zaman desteğe hazırız"

Dernek olarak sosyal sorumluluk projelerini özellikle eğitim üzerine yaptıklarını kaydeden MOBSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Murat Çam, “Tüm yardımlarımızın özellikle eğitim ağırlıklı yapılmasına ve özellikle bu yardımları çevre okullarda ihtiyacı olan okullara yöneticilerle iletişime geçilerek yapılması konusunda yönetim kurulumuz yaklaşık 4-5 yıldır bu uygulamaları yapıyor. Bildiğiniz gibi geçen sene özel mesleki okullar arasında okulunuza basketbol sahasının yapılarak etrafının çevrilip çocukların kullanımına açılmasını yapmıştık. Bu sene de yönetim kurulumuzda görüşüldüğünde yılbaşı hediyesi olarak mont ve bot yönünde destek vereceğimiz konusunda onay çıktı. Bu konuda yönetici arkadaşlarıma da ben ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda okulun daha farklı ihtiyaçlarına, öğrencilerin ihtiyaçlarına destek olma konusunda elimizden geleni yapacağımıza da emin olabilirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel ise şunları söyledi:

“İki kelimeden oluşan bir kavram var; sosyal sorumluluk kavramı. Sosyal sorumluluk kavramı en kısa tanımıyla bir insanın, bir bireyin sahip olduğu imkanları, bu imkanlara sahip olmayan bireylere ulaştırması. Dernek başkanımız, dernek çalışanlarımızı gerçekten kutluyorum. Sanayide sanayicilik görevi yapan, ülke ekonomisine katkı sağlayan, sanayicilerimizle bu öğrencilerimizle bir köprü oluşturmayı sağladılar. Eğer bu adımı atmasalardı zannediyorum ki birçok sanayicimiz, birçok işverenimiz böyle bir imkana sahip olamayacaktı. Dolayısıyla sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirilen bu proje bu yönüyle çok büyük bir önem arz ediyor. Öğrencilerimiz özel eğitim öğrencileri, kendileri özel zaten. Aynı zamanda bu özel öğrencilerimizi sevindirmiş olmak büyük bir mutluluk.”

Yapılan konuşmaların ardından Dernek Başkanı Kadir Murat Çam ile derneğin yönetim kurulu üyeleri Rahim Renan Çapra ve Nihat Akyol’a katkılarından dolayı özel öğrenciler tarafından hazırlanan el işi ebru ve hat sanatının yer aldığı tablolar hediye edildi. MOBSANDER yönetimi tarafından dağıtılan 193 adet mont ve botlarını alan özel öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okunurken, sevinçlerini etrafa gülücükler saçarak ve birbirlerine sarılarak gösterdi.
Kaynak: İHA