Öğrenciler Oyuncak Silahlarını Çöpe Attı, Hediyeyi Kaptı

Hatay’da Fenerbahçe İlkokulu’nda hayata geçirilen “Oyuncak silahını at, hediyeni al” projesiyle evlerindeki oyuncak silahlarını getirip çöp kutusuna atan öğrencilere hediye veriliyor.

Öğrenciler Oyuncak Silahlarını Çöpe Attı, Hediyeyi Kaptı
Hatay’ın Antakya ilçesindeki Fenerbahçe İlkokulu’nda 20 yıllık sınıf öğretmeni Özgür Cihan Tahiroğlu tarafından hazırlanan projeyle öğrenciler, oyuncak silahlarını okula getiriyor ardından onları kırarak çöpe atıyorlar. Öğretmenleri ise öğrencilerinin bu davranışlarını kitap ve çeşitli oyuncaklarla ödüllendiriyor.

20 yıllık sınıf öğretmeni Özgür Cihan Tahiroğlu, projenin amacının sadece oyuncak silah olmadığını tüm şiddet içeren bilgisayar oyunları ve oyuncaklar olduğunu vurgulayarak, “Teneffüslerde öğrenciler cetvelleri, kalemleri silah gibi yapıp birbirlerine doğrultup oyun oynuyorlardı. Bende düşünüp böyle bir kampanya yapmaya ve proje başlatmaya karar verdik. Çocukların oyuncak silahlarını topladık, çocuklar getirdiler, kırdık çöpe attık hediyeler verdik. Tabi başta hiç vermek istemeyenler oldu. Sonra yavaş yavaş hediyeleri görmeye başlayınca tekrar getirmeye başladılar” dedi.

Tahiroğlu, velilerin de projeye destek verdiklerini kaydetti.

Fenerbahçeliler İlkokulu Müdürü Abdullah Sönmez, projeye herkesten destek geldiğini belirterek, "Bunu daha da genişletip İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte tüm ilçelerimizde bu projeye destek verecek bir kampanya şekline dönüştürecek bir çalışma içerisine girdik. Daha detaylı bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığımızdan da bu projeyi kapsamına ve himayelerine almalarını istiyoruz” diye konuştu.

Okulun bulunduğu mahallede bakkal dükkanı işleten Lamia Şah Dalaman da kampanyayı duyduktan sonra artık dükkanında oyuncak silah satmadığına dikkat çekerek, “Bu kampanyayı duydum. Özgür hoca başlatmış. Benimde hoşuma gitti, tehlikeli şeyler, çocuklara da tehlikeli. Torpil falan satmıyorum ama küçük oyuncak silahları satıyorum. Onları bende atmaya karar verdim ve de satmamaya karar verdim" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Mehmet Yiğit Sağlam ise kendisinin bugüne kadar hiç silahla oynamadığını, öğretmeninin dediğinden sonra da silahını yaktığını anlattı.

Nidanur Şen, verdiği mesajda bütün çocukların silahla oynamamasını istediğini belirtti.

2. sınıf öğrencisi Koray Enes Yiğit de proje başladığında ilk başta silahını vermek istemediğini ifade ederek, “Proje başladığında silahımı ilk önce vermek istememiştim. Proje yavaş yavaş geliştiğinde silahın ne kadar kötü olduğunu ve silahımı vermek istedim. Silahlı oyun oynuyorum ama artık sileceğim” dedi.

Kaynak: İHA