MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan Asgari Ücret Açıklaması

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz “Bir İşveren olarak söylüyorum Asgari ücret net 1800 TL altına inmemelidir” dedi.

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz'dan  Asgari Ücret Açıklaması
MYP Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz yeni yıl öncesi asgari ücret konusundaki görüşlerini açıkladı.

“Türkiye de değer artışına alışmalıyız” diyen Yılmaz, “İnsanımızı ucuza çalıştırmak yerine emek değer ve katkı seviyesini yükseltecek rakamlarla doğru şekilde çalıştırmamız gerekiyor. Gönül ister ki Asgari ücret gelişmiş ülkeler seviyesine çıksın ama bu şartlar da daha çok çalışmamız faiz ve para politikalarımız daha doğru yönetmemiz gerekiyor” dedi.

Faizler bu seviyede kalamaz

Faizlerin çok yüksek seviyelerde olduğunu aktaran Yılmaz, “Halkımızın yeniden borçlanması imkansız hale gelmiştir. Yeniden borçlanmanın tek yolu çok daha düşük faize dönüştür. Tek hanelere acilen inilmeli. Sonra da bu faizler tamamen eritilerek gelişmiş ülkeler seviyesine çekilmelidir ki yatırımlar hızlansın” diye konuştu.

Herşeye ragmen güçlü bir ülkeyiz

Türkiye güçlü bir ülke olduğunu ifade eden YIlmaz “Dinamizmimiz doğru kullanırsak bu bölge de ne Ameriak ne Batı bizim kadar etkin olabilir. Bu bir hayal ya da bir temenni değildir. Realitesi tarihle sabit günümüzde ise bölge halklarının talebi ile açıktır. Cumhurbaşkanı’nın Afrika da nasıl karşılandığı görülmektedir. Bu ülkeleri başka Batı ülkelerinin eline bırakmadan bir şekilde güç haline getirmemiz gerekmektedir. İşimiz kolay değil ama zor da değildir. Gücümüzün farkında olarak adımlar atmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi dönüm noktasıdır

MYP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz açıklamasında devamla “Türkiye 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir kırılma noktasına geçebilir. AK Parti tek aday gerçekten de değil. Bana göre surprizlere açık bir yarış olacak. AK Parti avantajlı taraf olsa da halkın genelinde bir değişim arzusu da dinamik bir istek olarak durmaktadır. Sonuçlar her ne olursa olsun ama barış ve huzur önce içimizde olsun ki tek vücud bu memleketi hak ettiği yere taşıyabilelim dedi” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA