Muratlı İlçesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Temeli Atıldı

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temeli törenle atıldı.

Muratlı İlçesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun Temeli Atıldı
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, projelerine bir yenisini daha ekleyerek Muratlı ilçesine yarı olimpik yüzme havuzu kazandırma anlamında ilk adımı attı. Bu kapsamda Muratlı Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temel atma töreni, büyük coşku eşliğinde ve geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Temel Atma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, daire başkanları, Tekirdağ eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tesisin teknik özellikleri hakkında bilgilendirici bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri M. Zeki Gürcün, “Bugün temelini atacağımız tesisin toplam alanı 4417 metrekaredir. İnşaat alanımız ise 1571 metrekaredir. Toplam kapalı alanımız da 2581 metrekareden oluşuyor. Tesisimiz bodrum ve zemin kattan oluşacak. İhalenin toplam bedeli de 5 milyon 782 bin liradır. Normal koşullarda tesisin tamamlanması 2019 yılına sarkacaktı, ancak yüklenici firma temsilcileri ile yaptığımız görüşmede, bizlere en geç 2018 yılının ağustos ayında hizmete açılacak hale geleceğinin bilgisi verildi.

İnşallah bu sezon tesisimiz hazır hale getireceğiz. Tesisimizin tüm Tekirdağlılara hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



“Her yatırım çevresini değer katıyor”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından dolayı memnuniyetini ifade eden Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de “Yapılan yatırımlar, o çevrenin ve bölgenin her şeyini değiştiriyor. Cumhuriyet İlköğretim Okulu’muzu yaptık. Şimdi oraya gittiğimde o kadar gururlanıyorum ki, tarifi çok zor. Okulun etrafında yeni işletmeler de açılmış. Dolayısıyla her yatırım çevresini değer katıyor. Muratlı’da uzun yıllardır böylesine bir tesise ihtiyaç duyuyorduk. Çocuklarımız, gönüllerince havuzda eğlenerek vakit geçirebilecekler. Özellikle havuzun kapalı olması çok önemlidir. Bu bölge de önümüzdeki dönemlerde Muratlı’nın en gözde yerlerinden biri haline gelecektir. Ben bu yatırımda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



“En az üç tane şampiyon yüzücü isterim”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Konuşmama başlamadan önce sizlerden bir isteğim var, söylemek isterim. Bu tesis açıldıktan sonra sizden en az üç tane şampiyon yüzücü isterim. Bu hizmet süresi içerisinde yapılan hizmetlerin sahibi sadece ben değilim. Bu hizmetler değerli 60 meclis üyemizin ve onları bu göreve getiren vatandaşlarımızındır. Bu tesis bittiği zaman Muratlı ilçesine her yönden sosyal bir hizmet sunmuş olacağız. Muratlı ilçemizde yaptığımız bir iş daha var. Muratlı’ya Türkiye’ye örnek olacak bir Cemevi yapıyoruz. Yakın bir zamanda da açılışını yapacağız. Bütün canlara helal olsun. Bir benzerini de Şarköy ilçemize yapıyoruz. Yakın bir zamanda Şarköy’deki Cemevinin de temelini atacağız. 11 İlçeye 11 Okul kapsamında 10. okulumuzun devir teslimini yaptık. Sadece okul inşa etmiyoruz. Bakım ve onarımları konusunda da destek veriyoruz. Tekirdağ’a yapılan tüm hizmetler kim yaparsa yapsın kucaklanması gerekir. Hizmette ‘Sen yaptın ya da ben yaptım’ olmaz. Hepimiz birbirimizin yaptığı işlere sahip çıkacağız. Bu iş oy meselesi değil. Her şey Tekirdağ için. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyor, ilçemizden şampiyonların çıkmasını temenni ediyorum. Bu projeyi sabırla takip eden Muratlı belediye Başkanım Nebi Tepe ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



“İlçemizden yüzme şampiyonlarının çıkmasını temenni ediyorum”

Faik Öztrak ise, “Bugün burada çok önemli bir eserin temelini atıyoruz. Tekirdağ çok uzun sahil şeridine sahip bir kent. Özellikle içeride bulunan ilçelerimizde yaşayanların yüzme bilmemesi halinde çok ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalıyoruz. Bu tesis ile bu tehlike asgari boyuta inecek. Böylelikle bu kazalardan Muratlı halkını korumuş olacağız. Ben bu yatırımın Muratlı’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İlçemizden yüzme şampiyonlarının çıkmasını temenni ediyorum. Büyükşehir ve Muratlı Belediye Başkanıma kazandırdıkları bu tesis için teşekkür ediyorum” ifadelerini kulandı.

Program, konuşmaların ardından kurdele kesimi ile son buldu.
Kaynak: İHA