Muğla'daki Trafik Kazası Davası

Bodrum'da bir kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili davada, sürücüye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bir kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı trafik kazasıyla ilgili davada, sürücüye 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanık Ali Osman Kunduz, kazada yaralanan Oğuzhan Önel, kazada hayatını kaybeden Doğukan Tanışan ile yaralanan Batuhan Tanışan'ın annesi Hanım ve babası Muzaffer Tanışan müşteki sıfatıyla hazır bulundu.

Duruşmada, sanık avukatı Mehmet Güner, olay mahallinde keşif yapılmasının ardından, genişletilmiş uzmanlar komisyonu veya İstanbul Teknik Üniversitesi ya da Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurum ve kuruluşlardan seçilecek uzmanlardan yeniden rapor aldırılmasını talep etti. Hazırlanan raporun, kazanın oluşuna ve yasaya uygun bulunduğu belirtilerek bu talep reddedildi.

Savcının geçen celsede mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaası hatırlatıldı. Mütalaaya göre kazaya karışan aracın 50 kilometre hız limitli yolda, duruşmaya katılanların beyanlarına göre 140-150 kilometre/saat, sanığın beyanına göre ise 160-170 kilometre/saat hızla seyrettiği bildirildi.

Kunduz'un, alkol ölçüm tutanağına göre 2,11 promil alkollü olduğu, otomobilinin kontrolünü kaybederek kazaya yol açtığı belirtilerek, adli tıp raporundan sanığın asli kusurlu olduğu, eylemiyle ölüm ve yaralanma eylemleri arasında nedensellik bağı bulunduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

- 6 yıl 3 ay hapis cezası

Duruşmalara katılmadan önce mahkemede ne söyleyeceğini düşündüğünü ancak duruşmada heyecanlandığını belirten sanık, son sözünün sorulması üzerine, "Ben olay tarihinde ailemle birlikte her şey dahil bir otele tatil yapmak amacıyla gelmiştim. Bodrum'da bu tarz birçok otel var ve birçok kişi tatile geliyor. Bu otellerde ücretsiz içki servisi de yapılıyor. Bildiğim kadarıyla insanlar alkol kullanıyor ve daha sonra trafiğe çıkıyorlar. Benim kusurum alkollü olarak aracın direksiyonuna geçmemdir. Kusursuz kul olmaz. Çok üzgünüm. Adaletli bir karar verilmesini ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme heyeti, bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmaktan yargılanan sanığın 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, Alman yetkili makamları tarafından verildiği belirtilen ehliyetine 2 yıl süre ile geri alınmasına karar verdi.

- "Mahkeme adaletli bir karar verdi"

Kazada ikiz çocuklarından Doğukan'ı kaybeden Hanım Tanışan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mahkeme adaletli bir karar verdi. Teşekkür ederim." dedi

Adliye çıkışında duygusal anlar yaşayan Oğuzhan Önel'i teselli eden Muzaffer Tanışan da "Adalet yerini buldu. İnşallah başka Doğukanlar ölmez." dedi.

Sanık avukatı Güner ise Ali Osman Kunduz'un bazı yayın organlarında belirtiği gibi Türk asıllı Alman vatandaşı olmadığını, sadece Türk vatandaşı olduğunu, çift vatandaşlığı dahi olmadığını söyledi.

- Olay

3 Temmuz 2017 tarihinde Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, Ali Osman Kunduz yönetimindeki yabancı plakalı otomobil, yoldan çıkıp devrilerek iş yerinin istinat duvarına çarpmıştı.

Kazada sürücü ile devrilen araçtaki Oğuzhan Önel, Göztepe Spor Kulübü altyapı sporcusu olan ikiz kardeşler Batuhan ve Doğukan Tanışan (16) yaralanmıştı. 112 Acil ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Doğukan Tanışan, kaza yerinde hayatını kaybetmişti. Otomobil sürücüsü, tedavisinin ardından tutuklanmıştı.
Kaynak: AA