Mersin'de Metruk Binalar Yıkılıyor

Akdeniz Belediyesi, halkın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi ve madde bağımlılarının mekanına dönüşmesi nedeniyle yoğun şikayetlere konu olan 5 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Mersin'de Metruk Binalar Yıkılıyor
Akdeniz Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü, yapı sahiplerinin talebi, muhtarlar ve mahalle sakinlerinin şikayetleri doğrultusunda terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkım çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda son olarak, Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan 4 metruk bina ile Mesudiye Mahallesi’ndeki 1 metruk bina, Akdeniz Belediyesi ekipler tarafından yıkıldı.

“Metruk binalarla ilgili çok yoğun şikayetler alıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, ilçe sınırları içerisinde terk edilmiş halde olan, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, madde bağımlılarının meskenine dönüşen bu tür yapıların yıkımının süreceğini vurguladı. Pamuk, “Akdeniz Belediyesi olarak, kent merkezini oluşturan ilçemiz genelinde, halkın can ve mal güvenliği açısından metruk binaların oluşturduğu tehlikelerden kaynaklı yoğun şikayetler alıyoruz. Bu sorunun çözümü amacıyla da muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım talepleri fen işleri ekiplerimizce hızla değerlendirilmektedir. Gerek ekiplerimizin sahada çalışmaları sırasındaki tespitleri, gerekse yıllar içinde harabeye dönüşen yapıların maliklerinden gelen talep ve şikayetler, Belediye encümeni tarafından değerlendirilip bir karara bağlanmaktadır. Karar doğrultusunda da fen işleri ekiplerimiz en kısa sürede bu talepleri değerlendirip planlamakta, sonrasında ise yapıların yıkım çalışmasını yapmaktadır" dedi.

Kaynak: İHA