Malatya TSO'nun Bütçesi 5 Milyon Lira

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO), 2018 yılı tahmini bütçesi 5 milyon lira olarak kabul edildi.

Malatya TSO'dan yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen aralık ayı meclis toplantısında, 2018 yılı tahmini bütçesi okundu.

15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda, Malatya TSO'nun 2018 yılı için öngörülen 5 milyon liralık tahmini gelir ve gider bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bütçenin kabul edilmesinin ardından Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, oda çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

2018 yılının İslam alemine hayır getirmesi temennisinde bulunan Erkoç, "Biz iş dünyası olarak yarınlardan umutluyuz. Geriye baktığımızda darbe ve terörün canlarımıza kıydığı kötü günler yaşadık. Ancak dik duruşumuzu, mücadele azmimizi ve gelecekle ilgili hedeflerimizi hiç değiştirmedik. 2016 yılında yaşanan darbe girişimiyle ülke sıkıntılı günler geçirdi. Ama bu ülkede siyasi düşüncesi ne olursa olsun, herkesin kenetlenerek bu darbenin karşısında dimdik durması ve bu olayı bertaraf etmesi dünyanın hiçbir devletine nasip olacak bir feraset değildir." ifadelerini kullandı.

ABD’nin Kudüs’ü kararını eleştiren Erkoç, "Kudüs, üç dinin kutsal mekanıdır. Kudüs, üç din içinde önemli bir yer tutuyor. Birleşmiş Milletlerin oylamasından sonra alınan karar, dünyanın beşten büyük olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Biz, Filistin’de zulme uğrayan, mağduriyet yaşayan kardeşlerimizin bir an önce huzura, barışa ve kardeşliğe ulaşmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz. Oradaki zulmün sonlanmasını yürekten temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) kiracı sorunun çözüldüğünü aktaran Erkoç, şunları kaydetti:

"OSB’lerdeki tesislerin birden fazla katılımcıya kiraya verilebilmesine imkan tanıyan düzenleme hayat geçti. Buna göre, sanayi tesislerinin atıl kalmaması için sanayi parsellerinde yer alan tesislerde bir katılımcı ya da katılımcının kiracısı üretim yapabilecek. OSB kanunu yürürlüğe girmeden önce kurulmuş olan 121 OSB, sanayi odalarının kurduğu 8 OSB ve küçük sanayi sitelerinden oluşan 5 OSB’deki 1 Temmuz 2017 tarihinden önce yapı kullanma izni almış olan tesisler, kiralamaya ilişkin kısıtlamalardan muaf olacak. Biz her toplantıda bunu dile getirmiştik. Bundan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da emeği var.”

Kentteki OSB'lerde 5 bin 500 kişinin istihdam edildiğine değinen Erkoç, istihdam seferberliği kapsamında, bu sayının 13 binin üzerine çıktığını bildirdi.

Kaynak: AA