Kocaeli'nin İlk 'Tematik Lisesi' Geliyor

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli’nde bir ilk olacak ‘Tematik Lise’ alanında inceleme yaptı. Başkan Baran, temel çalışmalarının başladığı okul için “Körfez’e yakışan bir eğitim yuvası olacak” dedi.

Kocaeli'nin İlk 'Tematik Lisesi' Geliyor
Körfez’de eğitime yönelik yatırımlar tek tek hayata geçiyor. Yarımca’da 4 yıllık fakülte binasının inşaatında sona doğru gelinirken, Hereke’deki yeni kampüs için de 2018’in başında ilk kazma vurulacak. Körfez’de eğitim alanında bir diğer önemli proje olan ve Kocaeli’nde ilk olma özelliği taşıyan ‘Tematik Lise’ için de çalışmalar aralıksız sürüyor. Hacı Osman Mahallesi’nde eski çocuk yuvasının bulunduğu 8 dönümlük arazide yapılacak olan Pakize- Tuncer Şen Tematik Endüstriyel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 24 dersliğe sahip olacak. Temel kazma işlemleri Körfez Belediyesi tarafından yapılan projede, inşaatı ise hayırsever iş adamı üstlendi.

İçerisinde; beden eğitim salonu, konferans salonu, fizik ve kimya laboratuvarı bulunacak olan Tematik Lisesi için devam eden çalışmaları inceleyen Başkan İsmail Baran, “Türkiye’de 30 tane olacak olan ‘Tematik Liseler ’den birinin Körfez’de yer alacak olması önemli. Tamamlandığında Körfez’e yakışan bir eğitim yuvası olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA