Kaymakam Canatan 2017'Yi Değerlendirdi

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Öğretmen Evinde düzenlediği kahvaltı ile ilçede bulunan daire amirleri ve basın mensupları ile bir araya gelerek 2017 yılını değerlendirdi.

Kaymakam Canatan 2017'Yi Değerlendirdi
2017 yılı içinde ilçede yapılan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgiler veren Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, projeler hakkında sunum yaptı. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan yaptığı sunumda, “2016 yılı sonu itibari ile nüfusumuz 101 bin 917’dir. Bergama, sürekli göç veren bir ilçe. Çok göç vermesine rağmen Bergama, gerek nüfus bakımından gerekse yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi” dedi.

Bergama Faruk İlker Devlet Hastanesi hakkında da bilgiler veren Kaymakam Canatan, Bergama Faruk İlker Devlet Hastanesi’nin 200 yatak kapasitesine sahip olduğunu toplam 560 sağlık personeli ile bölgeye hizmet verdiğini açıkladı.

İlçede 83 okul olduğunu da ifade eden Canatan, “837 derslikte, bin 256 öğretmen ile 15 bin 911 öğrenciye eğitim öğretim hizmeti veriliyor. İlçenin 45 bin 396 hektarlık alanı tarıma elverişli. Dünyanın en verimli ovası olan Bakırçay Ovasında tütün, buğday, pamuk, zeytin ve üzüm yetiştirildiği yapılıyor. Ayrıca Kozak Yaylasında yetişen çam fıstığı önemli bir gelir kaynağı. İlçede 14 bin 242 hektarlık alanında ise hayvancılık yapılıyor” diye konuştu.

Bergama’nın Unesco Dünya Mirası bir kent olduğunu ve tarihi geçmişinin 2 bin 500 yıl öncesine dayandığını ifade eden Kaymakam Canatan, ilçenin toplam yatak kapasitesinin bin 200 civarında olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA