Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davası

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

KASTAMONU – Kastamonu’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 3'ü tutuklu 23 esnafın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi" oldukları gerekçesiyle tutuklu yargılanan Hamdi Sepetci, Hayrettin Kuş ve Hüseyin Leylek ile tutuksuz sanıklar Ali K, Muharrem K, Niyazi K, Mehmet K, Celal Ç, Vedat L, Ahmet Y, Sefa O, Mehmet Y. Tahir B, Hüseyin D, Doğan T, Salim G, Cevat B, Hasan Ö, Sadettin D. ve Necip Ö. katılırken, diğer sanıklar Osman A, Saffet A. ve Turgut A. hakkında da yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Hamdi Sepetci'nin örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Kendisinin hiç akıllı telefonu olmadığını savunan Sepetci, iyi niyetiyle başkasına aldığı hatta ByLock çıktığını, kendisinin bu hattı kullanmadığını iddia ederek tahliyesini talep etti.

Sanık Niyazi K. ise savunmasında masum olduğunu söyledi.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kapatılan Pamukçu Eğitim Vakfı üyeliğiyle ilgili konuşan Niyazi K, hayır işlerini sevdiği için bu derneğe üye olduğunu öne sürdü.

Diğer sanıklar ile sanık avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Mart'a erteledi.

Kaynak: AA