Kartepeli Yaşlılar, YAŞ-BAK'ın Hizmetlerinden Memnun

Evde Bakım Hizmeti (YAŞ-BAK), ilçe sınırlarında bulunan kimsesiz, felçli ya da 65 yaş üzeri hasta ve yaşlılar için son 3 senede 15 bin kalem hizmet üretti.

Kartepeli Yaşlılar, YAŞ-BAK'ın Hizmetlerinden Memnun
Kartepe ilçe sınırları içerisinde bulunan kimsesiz, felçli ya da 65 yaş üzeri hasta ve yaşlılara, hastane veya ameliyat sonrası bakım ihtiyacı olanlarla, anlık hemşirelik uygulamalarına gereksinimi olanlara hizmet sunmak amacıyla kurulan Yaşlı Hasta-Evde Bakım Hizmeti (YAŞBAK) her geçen gün etki alanını genişleterek vatandaşların takdirini topluyor. Kartepe Belediyesi ekipleri, sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında yaşlı, hasta ve yatalak vatandaşların bakımlarında yardımcı oluyor. Yaşlı Hasta-Evde Bakım Hizmeti olan YAŞBAK hizmeti, ilçe genelinde bulunan 65 yaş ve 65 yaş üstü bakım ihtiyacı olan kişilerle, 65 yaş altında felçli ve kimsesiz yatalak hastaların evde bakımını kapsıyor.

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından hizmet veren YAŞBAK, ilçe sınırları içerisinde yaşayan sağlık merkezlerine gidemeyecek durumdaki vatandaşların doktor reçeteleri incelenerek serum, iğne, şeker ölçümü, tansiyon ölçümü, pansuman gibi hemşirelik hizmetleri evlere gidilerek veriliyor. Ayrıca solunum sıkıntısı yaşayan ve evinde oksijen tüpü olan vatandaşlarımızın tüp dolumları da ekipler tarafından yapılıyor.

Ataşehir ve Hacı Halim Mahallesi’nde enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, pansuman ve serum takılması gibi ayakta tedavi doktor gerektirmeyen sağlık uygulamaları 2 adet sağlık merkezi ve 4 hemşire ile sağlanıyor. YAŞBAK Birimi 2014 yılında 2 bin 695, 2015 yılında 4 bin 415, 2016 yılında 3 bin 732 ve 2017 yılında 2 bin 882 destekleyici sağlık uygulaması gerçekleştirildi.

Toplamda 14 bin 985 kalemde hizmet üretildi. Ataşehir Mahallesi Sağlık Kabini’nde 2016 yılında 8 bin 118, 2017 yılında 7 bin 661 kalemde hizmet verildi.

Hacı Halim Mahallesi Sağlık Kabini’nde ise 2017 yılında 769 kalemde işlem yapıldı.
Kaynak: İHA