İzmir'de 6 Yaşındaki Çocuğun Rastgele Açılan Ateş Sonucu Ölmesi

Yargıtayın bozma kararının ardından tutuksuz sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi.

İzmir'de 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın parkta oynadığı sırada rastgele ateş açılması sonucu yaşamını yitirmesine ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesince, yeniden görülen davanın duruşmasında sanık avukatı Seyit Ahmet Akyüz, Umut Ceylan'ın ailesinin avukatı Özge Eşsizhan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı hazır bulundu. Tutuksuz sanık C.K. ise duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatı Akyüz, olay tarihinde Umut Ceylan'ın yaralı olarak saat 22.56'da hastaneye getirildiğini, hastane ile olay yeri arasındaki mesafenin 15 dakika olduğunu söyledi.

Akyüz, olay saatinin net tespiti için 112 Acil Servis'in aranmasıyla ilgili HTS kayıtlarının araştırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Ceylan'ın annesinin olay sırasında 112 Acil Servis'i ne zaman aradığının tespiti için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) HTS kayıtlarının istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Karabağlar ilçesinde 27 Ağustos 2012'de rastgele açılan ateş sonucu beline kurşun isabet ederek ağır yaralanan 6 yaşındaki Umut Ceylan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Balistik incelemede, çocuğun ölümüne neden olan kurşunun, olayın ardından başka bir suç kapsamında cezaevine konulan ve "uyuşturucu kullanma, yaralama, hırsızlık" gibi suçlardan kaydı bulunan C.K'nin üzerinde ele geçirilen silahtan çıktığı belirlenmişti.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesince, 11 Haziran 2014'te görülen duruşmada sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmiş, suç, TCK 21/2 maddesinde belirtilen "olası kast"a girdiği için cezanın müebbet hapse çevrilmesine oy çokluğuyla karar verilmişti.

Yerel mahkemenin kararı, sanık tarafından temyiz edilmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesince 2016'nın Aralık ayında bozulmuş ve sanık C.K. tahliye edilmişti.

Sanık, Yargıtayın bozma ilamının ardından 6 Şubat'ta yeniden yargılanmaya başlamıştı.
Kaynak: AA