İlkadım Belediye Başkanı Tok'tan 2017 Değerlendirmesi

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2017 yılında yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tok, yaptığı yazılı açıklamada, hizmetlerle dolu 3,5 yılı geride bıraktıklarını, azim ve kararlılıkla çok daha büyük işler yapacaklarını belirtti.

İlkadım'a rekor yatırımların AK Parti belediyecilik anlayışı ile kendi hizmet dönemlerinde hayata geçirildiğini aktaran Tok, Türkiye'nin en büyük gençlik merkezinin yapıldığını, Cami ve Külliye Projesi'nin Karadeniz'de ilk ve tek olduğunu anlattı.

Aşçılık Okulu'nun Türkiye'ye birçok şehre örnek proje gösterildiğini, Karadeniz'de ilk olarak kurulan Türk İslam Sanatları Merkezi'nde kadim sanatların canlandırıldığını vurgulayan Tok, "Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki gençler sporla tanıştırılarak 13 branşta 5 bini aşkın sporcu yetiştiren, olimpiyat, dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları kazanan belediye unvanına sahip olduk." ifadesini kullandı.

"En çok çocukların belediyesiyiz" sloganıyla çocukların hayal dünyasının yanında eğlence dünyasına da 43 park ve 10 halı saha sunduklarını, mahalle aralarında çeşitli dekoratif süsleme ve kaplamalarla güzel bir görünüm kazandırılan renkli merdivenlerin hem ilçede büyük bir ilgi uyandırdığını hem de çocukların renkli dünyalarını süslediğini belirten Tok, şöyle devam etti:

"Derebahçe Mahallesi'nde 6 dönüm alan üzerine kurulan sosyal tesiste kadın, genç, çocuk olmak üzere herkesin faydalandığı hizmetler veriliyor. Yıllardır çok konuşulan, 23 yıl aradan sonra ilk kez belediyeye yeni bir hizmet binasını kazandıracak olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Unkapanı'nda projelendirilen Kültür ve Yaşam Merkezi ile değişim ve dönüşümü başlattık. Yerinde Dönüşüm Projesi ile Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerini herkes tarafından tercih edilen bir merkeze dönüştüreceğiz. Yerinde dönüşümle bu iki mahallede konforlu daireler, otopark, alışveriş merkezi, yeşil alanı, oyun parkı ve sosyal donatı alanları ile yaşam standartları yükselecek."

Tok, İlkadım'ın geleceğe büyük adımlarla ilerlediğini aktararak, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimiz günden bugüne ilçemize hizmetin en iyisini vermek için çaba harcıyoruz. Geride bıraktığımız görev süresi boyunca söz verdiğimiz rekor yatırımları tek tek hayata geçirdik. Ihlamur Kafe Restoran, 15 Temmuz Millet Yolu, Gençlik Merkezi, Belediye Yeni Hizmet Binası, Cami ve Külliye, Unkapanı Kültür Merkezi, Derebahçe Sosyal Tesisleri gibi proje ve yatırımlar, bunlardan sadece birkaçı. Şehirler, sevdalı yüreklerde büyür ve gelişir. Biz de bu kente ve kentin insanına sevdalıyız. Bu yüzden yapacağımız çok iş, yürüyecek çok yolumuz var."

Kaynak: AA