İki Kolu Olmayan Ressam, Ağzıyla Mehmet Akif Ersoy'un Portresini Çizdi

Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin çizgilerle anlatıldığı "Mehmet Akif’in Çizgisi" adlı karikatür sergisi, Esenler’de açıldı. Çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği sergide; iki kolu olmayan Ressam Yusuf Akgün, ağzıyla Mehmet Akif’in portresini çizdi.

İki Kolu Olmayan Ressam, Ağzıyla Mehmet Akif Ersoy'un Portresini Çizdi
Esenler Belediyesi’nin, İstiklâl Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 81’inci yıldönümünde gerçekleştirdiği "Mehmet Akif’in Çizgisi" adlı karikatür sergisinde, Türkiye’nin önde gelen 19 karikatüristi, Akif’in şiirlerini çizgilerle anlattı. İstiklâl Marşı satırlarından Çanakkale’ye, Bülbül şiirinden Mahalle Kahvesi’ne kadar Akif’in birçok şiiri usta çizerlerin yorumuyla tuvale yansıdı. Satırlarda gizlenen dünyayı bugünkü kuşaklara anlatmak amacıyla yola çıkan ve aralarında Hasan Aycın, Yusuf Akgün, Halimenur Sevim, Dağıstan Çetinkaya gibi 19 çizerin yer aldığı sergide, 46 eser sergilendi.Serginin açılışını; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ile birlikte gerçekleştirdi. Açılış sonrası protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezerek eser sahiplerinden bilgi aldı. Sergide; iki kolu da olmayan Ressam Yusuf Akgün’ün ağzıyla çizdiği Şehit Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin’in portreleri de yoğun beğeni topladı. Akgün, sergi açılışı esnasında ağzıyla Mehmet Akif Ersoy’un portresini de çizerek, Ersoy’u vefatının 81’inci yılında andı.

“Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinin çizgiye dökülmesi çok anlamlı”

Açılışta konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Baktığımızda kendimize rol model olarak gördüğümüz Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un o güzel dizelerini hep birlikte göreceğiz. İlk denememiz Su Kasidesi’nin Ebru sanatına uygulanmasıyla başladı.

Dünyada ilk olan bir çalışma yaptılar. Bugün de bilmiyorum, farklı uygulamaları var mıdır ama öyle zannediyorum Türkiye’de ikinci bir örneği olmayan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinin karikatürize edilmesi, bunun çizgiye dökülmesinin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi.



Ağzıyla Mehmet Akİf’’in portresini çizdi

İki kolu da olmadığı için ağzıyla Mehmet Akif’in karakalem resmini çizen Yusuf Akgün, “Kollarımı 6 yaşımda yüksek gerilim direğine çıkma sonucu kaybettim. Daha sonra Ankara Çocuk Esirgeme Kurumunda 18 senelik bir hayat yaşadım. O esnada sporla ilgilenerek profesyonel olarak ülkemi farklı ülkelerde olimpiyatlarda temsil ettim. Resimde kendimi geliştirdim ve bu günlere geldim. Çocukluğumuzda ve geçen sürede ismini duyduğumuz ve mücadele etmiş bize bu vatanı bırakmış büyüklerimiz adına yapılan bir programda yer almak onur verici. Allah rahmet eylesin. Mille mücadeleyle bizi buralara getiren bir çok milliyetçi insanımızdan bir tanesi Mehmet Akif Ersoy, ama aynı zamanda bu dönemde de kendilerini siper edip, vatanı için mücadele etmiş iki kişi, Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin, onların da resmini çizdim. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA