HİÇ Ödülleri Başvuruları Başladı

Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD) tarafından bu yıl altıncı kez düzenlenecek HİÇ ödülleri için başvurular başladı.

HİÇ Ödülleri Başvuruları Başladı
BHİD’in 19 Nisan 2018 tarihinde görkemli bir törenle sahiplerini bulacak ödül başvuru süreci, Ristorante DiZett’te düzenlenen basın toplantısıyla başladı.

Başvurular, 2 Mart’a kadar www.hicodulleri.org adresinden online olarak yapılabilecek.

BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sönmezay, “Yarışmamız Bursa’da başlayıp üçüncü yılında ulusala açıldı ve etki alanını kısa sürede genişletti. Ulusal ile kalmadık, üniversitelere açıldı ve bu mesleği yapmak isteyen öğrencilerimizi teşvik etmeye başladık. Çağa ayak uydurmak için dijitali ekledik. Meslek yetkinliklerini artırmak isteyenler için güvenilir bir platform sağladık. Bunun da tabii hem mesleğimize hem de işbirliği yaptığımız her kesimeolumlu katkıları var” diye konuştu.

HİÇ Ödülleri’nin Bursa’nın kent kimliğine de katkı sağladığına dikkat çeken Sönmezay, “Amacımız mesleğimizin itibarının tüm ülkede yükselmesine katkı sağlarken,kentimizi de Türkiye’nin iletişim merkezlerinden biri haline getirmek ve kentimize ulusal çapta markalaşmış bir organizasyon bırakmak” dedi.

Sönmezay, 2013 yılında 18 proje ile başvuru yapılan HİÇ Ödülleri’ne 2014 yılında 23, 2015 yılında Bursa ve Türkiye genelinden 37, 2016 yılında Bursa ve Türkiye genelinden 42 proje, 2017 yılında ise yine tüm Türkiye’den 42 proje ile başvuru yapıldığını ve “En İyi HİÇ 5” için 27 projenin de ayrıca değerlendirildiğini belirterek, projelerin bu yıl da yine mesleğin duayeni isimlerden oluşan güçlü bir jüri tarafından tarafsızca değerlendirileceğinin altını çizdi.
Kaynak: İHA