Giresun'da Nüfus Taşıma Polemiği Sürüyor

Giresun Belediyesi ile Duroğlu Belde Belediyesi arasındaki nüfus polemiği sürüyor.

Giresun'da Nüfus Taşıma Polemiği Sürüyor
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun açıklamalarını hoş bulmadığını ifade eden Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan, yaptığı yazılı açkılamada bu durumun siyasi bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Duroğlu Belde Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan "Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilk olarak geçtiğimiz 2016 yılı sonunda yine açıktan şahsımı hedef göstererek, ‘Duroğlu Belediyesi Duroğlu’na nüfus taşıyor, bu ahlaki değil, bunu dürüst bir davranış olarak görmüyorum’ diye açıklaması olmuştur. Bu basın açıklamasına bir Belediye Başkanının diğer Belediye Başkanıyla karşı karşıya gelmemesi için, halkımızın huzurunda hoş bir görünüm olmayacağı düşüncesiyle cevap vermedim. Ama şimdi cevap veriyorum. Evet, 2016 yılı nüfus çalışması yaptım. Yüzde 85’i İstanbullu hemşerilerimize çağrıda bulundum. Yüzde 15’i de Duroğlulu olup 8-9 ay, bahar, yaz ve sonbaharda Duroğlu’nda oturan, sadece kış aylarında 2-3 aylığına Giresun merkeze gelen vatandaşlarımıza çağrıda bulundum. Aynı çağrıyı Başkan Kerim Aksu da yapıyor. Eğer bu çağrı suçsa, o zaman bu suçu beraber işliyoruz. Başkan Aksu’ya da şimdi soruyorum. 2016 yılı Giresun Merkez ilçe nüfusu 107 bin idi. Ben çağrımla Duroğlu’na 9 bin insan getirdim. Eğer senin nüfusundan alsaydım, senin 2016 yılı nüfusun 98 bin olması lazımdı. Nüfus açıklandı, Giresun merkez nüfusu 108 bin oldu, bin nüfus arttı. Bu nasıl bir bakış açısı, bu nasıl bir anlayış? Eğer kendi insanının, kendi bölgesine nüfusunu taşıması yasaksa, o zaman Belediye Başkanı olarak bu insanlara siz niye, ‘nüfusunuzu taşıyın’ diye çağrıda bulunuyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun geçtiğimiz günlerde tekrar aynı açıklamayı yaptığını hatırlatan Kılıçarslan "Tekrar açıktan şahsımı ve beldemi adres göstererek, ithamlarda bulunuyor. Ben inkar etmiyorum, Murat Kılıçarslan olarak, Duroğlu Belediyesi olarak, buradan vatandaşlarıma yine sesleniyorum, ‘Nüfusunuzu Duroğlu’na taşıyın, hizmet alın.’ Bir Belediye Başkanı olarak, ‘elimizde tüm resim ve kamera kayıtları var’ ifadesi kullanıyorsunuz. Başka bir belediye başkanını itham altında bırakarak, oraya bir gazeteci gönderip, boş olan merek ve ahırı çekip, kamuoyuna ‘bak bu belde 11 bin nüfusu nereye aldı? Bu ahırlara, mereklere hatta ocak diplerine adam yazdırıyorlar’ ifadesi bir il Belediye Başkanına yakışmayan, maalesef talihsiz ifadelerdir. Kasıtlı, sırf kamuoyunu yanıltmak için çekimini yaptığın merek ve ahırlara Nüfus İl Müdürlüğü’nden resmi yazı ile bakabilirsiniz. Bu bilgiyi almak kimse için zor değil" açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA