Erzincan'da 34 Yönetici, 34 Çocuğa Yol Gösterici Olacak

Erzincan’da barınmaya ve korunmaya muhtaç çocuklara yönelik olarak başlatılan ‘Rol Model, Yol Arkadaşlığı’ projesi kapsamında Erzincan’da 34 yönetici, 34 çocuğa yol gösterici olacak.

Erzincan'da 34 Yönetici, 34 Çocuğa Yol Gösterici Olacak
Devlet tarafından koruma altına alınan çocuklara yönelik olarak başlatılan ‘Rol Model, Yol Arkadaşlığı’ projesi Erzincan’da hayata geçiyor. Erzincan Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından sürdürülecek olan projenin tanıtımı, projenin paydaşlarından olan EYTAM Derneği Yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına Erzincan Valisi Ali Arslantaş eşi Hatice Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan, EYTAM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barbaros, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile koruyucu aileler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammer Doğan: “Çocuklarımız. Devletin çocukları dediğimiz hepimizin geleceği. Belki doğuştan gelen kaderlerinde ki bazı olumsuz nedenler nedeniyle devlet korumasına aldığımız çocuklarımız için bugün sizlerle birlikte yeni bir proje başlatacağız” dedi.

Daha sonra konuşma yapan Vali Arslantaş:“Yunus Emre der ki: “Aşk gelince cümle noksan tamam olur.“ Bizler başta yöneticiler olmak üzere ülkemizin kalkınmasını, büyümesini kendine dert edinmiş, üreten, kafa yoran, taş üstüne taş koyan herkes milletine, devletine aşkla bağlı olduğunda Yunus’un deyişiyle tüm eksiklerimiz biter. Bunun için devletimizin kaynaklarını milletin menfaatine kullanmalıyız.

Çalışan, üreten insanlarımızı desteklemeliyiz. Sosyal devlet anlayışı gereği geçmişte olduğu gibi şimdi de yarın da insanımızın müreffeh bir yaşam sürmesi için projeler üretmeliyiz. Valilik olarak mazlumun ve yetimin her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Evlerden evlere, gönüllerden gönüllere iyilik taşımak için seferber oluyoruz. Devletimizin koruması altında olan çocuklarımızın haklarını korumaya, onlara daha güzel imkânlar sunmaya el birliğiyle devam edeceğiz.

Unutmayalım ki birlikten dirlik doğar. Bizler kendi insan kaynağımızı keşfeder, dezavantajlı kesimlerin yeteneklerini desteklersek millet olarak her türlü badirenin üstesinden çok rahat bir şekilde geliriz. Her bir gencimizi şartlar ne olursa olsun desteklemek, hayata kazandırmak, doğru bir istikamette gelişmesine katkıda bulunmak devletimizin öncelikli hedefidir. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda kalan çocuklarımızı hayatlarının hiçbir safhasında yalnız bırakamayız. Sevinçlerine de, tasalarına da ortak olmalıyız. Onlara aile sıcaklığını hayatlarının her anında toplum olarak yaşatmak en insanî yükümlülüğümüzdür. Bu anlamda uygulanmaya konulacak bu iki projeyi de çok önemsiyorum.

Uzun soluklu bir proje olacağı için özenle, titizlikle, sabırla uygulanmalı, bu süreçte projenin geliştirilebilir yönleri üzerinde durulmalıdır. En önemlisi bu proje devletin projesi olmaktan öte halka mal edilmelidir. Farkındalık duygusunu kazandırabilirsek inanıyorum ki canlar şehri, bu kardeşlerimize can suyu taşıyacaktır. Zira tüm yavrularımız, gençlerimiz geleceğimizin teminatı, yarınlarımız, aydınlık yüzlerimizdir. Bu nedenle çocuklarımızı en iyi imkânlarda yaşatmak, eğitimlerini ara vermeden sürdürmek noktasında herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü bu gençlerimiz bize milletimizin emanetidir. Onların başarısı bizim başarımız, onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bizler koruma altında olan tüm çocuklarımıza rol model olarak ve yol arkadaşı olarak hayatın yükünü, onlarla birlikte omuzlayacağız. Onların örnek birer şahsiyet olarak hayatlarını idame ettirmeleri için önlerine çıkan her bir engeli aşmaları için destek olacağız. Bizim en büyük sermayemiz gençlerimiz. Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşıyacak olan gençlerimizi sevgiyle, ihtimamla yetiştireceğiz. İyilikleri, güzellikleri el birliğiyle çoğaltacağız” dedi.

Konuşmaların ardından EYTAM Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barbaros, kendi hayatından kesitler paylaşarak proje hakkında katılımcılara bilgi verdi. Devletin imkanlarının sınırsız olduğuna dikkat çeken Barbaros, çocukların tek eksiğinin sevgi, şefkat ve ilgi olduğuna vurgu yaparak bu eksikliğin de yol arkadaşları ile giderilebileceğini söyledi.

Kaynak: İHA