Denizli'deki Darp İddiası

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, bir asansör firması sahibini ellerinden kelepçeleyerek demir çubukla darbedilmesi iddiasıyla ilgili biri eski iki çalışanı gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Gasp Büro Amirliği ekipleri, Hacıkapanlar Mahallesi Barış Caddesi'ndeki bir asansör firmasının sahibi Bekir Gümüş'ün (52), 23 Aralık'ta iş yerine gelen kafalarına kask takılı iki kişi tarafından darbedilmesi olayı ile çalışma başlattı.

İş yerinde yapılan incelemede, Gümüş'ün darbedildikten sonra kasadan 30 bin lira para ve iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarının alındığı tespit edildi.

Bunun üzerine ekipler, iş yerine yakın çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Ekipler, eşkalini belirlediği Hasa G. ile Mustafa Ü'yü gözaltına aldı.

Şüphelilerden Hasan G'nin iş yerinde ön muhasebeci olarak çalıştığı, diğer zanlının ise eski bir çalışan olduğu belirtildi.

Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen zanlılar işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, zanlılardan birinin kaçış anı bir iş yerine ait güvenlik kamerasınca kaydedildi.

- "Hiç tahmin etmezdik"

İş yeri ortağı Serkan Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Aralık günü meydana gelen olayda yaralanan Bekir Gümüş'ün hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirtti.

Olay günü iş yerinden erken ayrıldığını, zanlıların içeri girip elektrik panosundaki sigortayı kapattıktan sonra ortağının yanına giderek sprey sıktığını ileri süren Demirtaş, "Ortağımı yere yatırıp ellerini kelepçeledikten sonra iş yerinin arka kısmındaki bölümde demir çubuklarla öldüresiye dövmüşler. Kasanın anahtarını alıp 30 bin lirayı gasp eden kişiler, iş yerinin güvenlik kamerası kaydını da götürmüşler." dedi.

Ortağını o sırada iş yerinin önünden geçen bir tanıdıklarının yaralı bulduğunu aktaran Demirtaş, "Bu olayı gerçekleştirenlerin çalışanlarımız olmasını biz de hiç tahmin etmezdik." diye konuştu.

- Olay

Hacıkapanlar Mahallesi Barış Caddesi'nde faaliyet gösteren firmanın sahibi Bekir Gümüş, 23 Aralık'ta iş yerine gelen kafalarına kask takılı 2 kişi tarafından elleri kelepçelenerek demir çubukla darbedildiğini ileri sürerek polisten yardım istemişti. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince Denizli Devlet Hastanesine kaldırılan Gümüş'ün vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: AA