Cumhuriyet'in yalan haberi elinde patladı

Cumhuriyet gazetesi her zamanki gibi yaptığı yalan haberden dolayı özür dilemek zorunda kaldı. Gazete bugün bir düzeltme metni yayınladı...

Cumhuriyet'in yalan haberi elinde patladı
Cumhuriyet'in yalan haberi elinde patladı
Algı operasyonu denilince ilk akla gelen basın organı Cumhuriyet gazetesi yine bir yalan habere imza attı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ı hedef alan 'Off-shore kardeşler' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Gazetede yayınlanan düzeltme metninde 'Cumhuriyet Gazetesi'nin 07.11.2017 tarihli nüshasında manşetten “Off-shore kardeşler” ve devamında 11. sayfada “Offshore biraderler” başlıklarıyla gerçek dışı bilgiler kaynak edinilerek yayınlanan yazıda; kimliği belirsiz kişi/kişilerce, kamuoyuyla paylaşılan ve hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan, bu anlamda güvenirliliği konusunda ciddi kuşkular barındıran bilgiler eşliğinde söz gelimi bir takım kişi veya kuruluşların off-shore şirketler ile ilişkili olduğu böylece vergi ödemeden haksız kazanç sağladıkları iddia edilmektedir. Yayınlanan hayal ürünü, gerçek dışı yazı ile Cumhuriyet Gazetesi'nin Müvekkilimin şahsı üzerinden kasıtlı bir algı operasyonu yaptığı açık şekilde anlaşılmaktadır' denildi.