Çektikleri Kamu Spotu İle İnsanlık Dersi Verdiler

Artvin Çoruh Üniversitesinde öğrenim gören 4 öğrenci, proje ödevi olarak çektikleri ‘kamu spotu’ ile insanlık dersi verdi.

Çektikleri Kamu Spotu İle İnsanlık Dersi Verdiler
Kaza olaylarında günümüzde sıkça karşılaşılan yardım etme yerine fotoğraf çekmenin konu edildiği kamu spotunu çeken Artvin Çoruh Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri İlyas Özdemir, Hüseyin Bal, Muhammet Keleş ve Arife İlayda Açık, böyle bir video çekerek dikkat çekmek istediklerini belirttiler. İnsanlara ilk yardım gerektirecek konularda nasıl müdahale edilmesi gerektiğini çektikleri İngilizce kamu spotu ile göstermek istediklerini dile getiren 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Bal, “Kalp krizine dikkat çekmek için bu videoyu çekmeye karar verdik. Arkadaşlarla İngilizce bir kamu spotu hazırlayalım dedik. Halkımızın bu tip olaylara karşı bakış açısını, insanların bu olaylara tepkisini kaydetmeye çalıştık. Bir kalp krizi ile sokakta karşılaştığımızda nasıl bir tepki vermeliyiz, ne yapmalıyız, bunları anlatmaya çalıştık videomuzda. O durumları göstermeye, o duyguyu vermeye çalıştık” dedi.

İnsanların vurdumduymazlığını konu ettikleri videonun amacının insanları bilinçlendirmek olduğunu dile getiren İlyas Özdemir ise, “İnsanların vurdumduymazlığını dünyada birçok yerde görüyoruz. Bir kaza olduğunda, bir acil olay olduğunda insanlar tercihlerini yardım etmekten yana kullanıyor. İnsanların hayatları bir kazada olsun, bir yaralanmada olsun birçoğumuzun ellerinde. Bunu dünyada ve Türkiye’de insanlara göstermek için bizde bir adım attık. Vurdumduymazlığı ele alıp kamu spotu gibi bir kısa film çektik. Bu filmde insanların bir kazada müdahale etmeyi bırakın fotoğraf çekip eğlendiklerini gördük. Bu tip vakalarda insanların en azından bir ambulansı veya sağlık merkezini aramasını bekleriz. Bundan sonra bütün insanlar inşallah bu tip olaylarda daha duyarlı olurlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA