Buca'daki Taş Ocağına Yürütmeyi Durdurma Kararı

İzmir 3. İdare Mahkemesi, İzmir Valiliği’nin Buca Kırıklar Mahallesinde açılması planlanan taş ocağı için “ ÇED raporu gerekli değildir” yönünde kararı üzerine Buca Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma istemiyle açtığı davayı haklı bularak, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Buca'daki Taş Ocağına Yürütmeyi Durdurma Kararı
Buca Belediyesi, Kırıklar Mahallesinde açılmak istenen maden ocağı ve kırma eleme tesisine karşı açtığı davadan zaferle çıktı. İzmir 3. İdare Mahkemesi, Buca Belediyesi’nin İzmir Valiliği tarafından 15 Haziran 2017 tarihinde söz konusu maden ocağı için “ÇED raporu gerekli değildir” yönünde kararına karşı yürütmenin durdurulması istemiyle 20 Temmuz 2017 tarihinde açtığı davayı haklı bularak yürütmeyi durdurma kararı verdi. İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin 2017/1528 esas numarası ile bağladığı yürütmeyi durdurma kararı bölge halkınca memnuniyetle karşılandı.

Yüzde yetmişi zeytinlik olan orman köyü Kırıklar’ın taş ocağının açılması ile tüm geçim kaynaklarını yitireceğini ve temiz havası ile ünlü köylerinin tozla kaplanarak sağlıklarını tehdit edeceği endişesi taşıdıklarını söyleyen köylüler, köy meydanında toplanarak eylem yapmıştı.
Kaynak: İHA