Bozyazı'da 3 Bin 432 Kişiye 6 Milyon 690 Bin Lira Yardım Yapıldı

İçel’in Bozyazı Kaymakamı Hayati Taşdan, ilçede 2017 yılında 3 bin 432 kişiye 6 milyon 690 bin lira yardım yapıldığını bildirdi.

Bozyazı'da 3 Bin 432 Kişiye 6 Milyon 690 Bin Lira Yardım Yapıldı
Kaymakam Taşdan, ‘Güvenlik Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bugüne kadar 10 toplantı gerçekleştirdiklerini ve birçok konunun ele alındığını belirterek, vatandaşların sorun, istek ve önerilerinin dinlendiğini, bunların bir çoğunun ise çözüme kavuşturulduğunu, bazılarının ise ilgili kurumlara gönderildiğini ve takip edildiğini dile getirdi. Taşdan, “Ayda bir araya gelmiş olmaktan dolayı ilçedeki kamu hizmetlerinin koordinasyonun takibini daha iyi yapabiliyoruz. Bizler mülki amirler olarak il ve ilçelerde kamu hizmetlerinin tek elden sağlıklı yürütülebilmesi koordinasyon, yardım, işbirliğinin, denetiminin ve kontrolünün sağlanması ile vatandaş taleplerinin yerinde alınması, bunların karşılanması ile alakalı görevlerin sorumlusu insanlarız" dedi.

Bozyazı için gerekli olan pansiyonlu meslek lisesi ile ilgili olarak talebi Bozyazı’ya gelişi sırasında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a ilettiğini ve olumlu karşılandığını kaydeden Taşdan, 2018 yılı yatırım planının birinci sırasına alındığını ve 17 milyon lira bütçe ayrıldığını ifade etti.

Bozyazı Limanının yat limanına dönüştürülmesi içinde talepte bulunduklarını vurgulayan Taşdan, "İçel ve Antalya istikametinde günlük hayatımızı doğrudan etkileyen ulaşım ile alakalı yolların, tünellerin, viyadüklerin yapıldığını da hep birlikte takip ediyoruz. Özellikle İçel tarafında 6 tünel açıldı. Gazipaşa tarafında viyadük ve tünellerin bittiğini biliyoruz. İnşallah bunlarda açıldığında ilçemize olan ulaşım, iletişim, yol konusunda çıkan sıkıntılar en aza inmiş olacak. İnsanımızın refahı artacak ve bir takım hizmetlerin daha kolay ulaşmasını sağlayacak” diye konuştu.

Sosyal devlet ilkesi gereği yapılan yardımların devam ettiğini, bin aileye 500’er kilo olmak üzere 500 ton kömür dağıttıklarını belirten Taşdan, “2017 yılı içerisinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı bin 14 fakir ve muhtaç vatandaşa ayni ve nakdi olarak yaklaşık 550 bin lira yardım yapılmıştır. Ayrıca merkezi yardımlardan da eşi vefat eden kadınlara, muhtaç asker aileleri, engelli yakını, engelli aylığı, yaşlı aylığı, şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, şartlı gebelik yardımı, öksüz ve yetimlere yönelik yardım olmak üzere 3 bin 432 kişiye de 6 milyon 690 bin lira yardım yapılmıştır. Evleri sağlıklı yaşam koşullarına uymayan 13 aileye 93 bin lira barınma talebi yardımı yapılarak evleri tamamlanmıştır. Ayrıca gelir testi yaptırmak üzere müracaat eden bin 282 vatandaşımızın işlemleri sonuçlandırılmıştır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA