Bitlis'te Yatırım Ve Değerlendirme Toplantısı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında "Kurumların 2017 yılı ekonomik yatırım ve değerlendirme" toplantısı düzenlendi.

Bitlis Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında, gelinen noktanın ve 2018 yılı planlamasını katılımcılara paylaşacaklarını söyledi.

Bölgede her şeyin huzur, güven ve emniyete bağlı olduğunu ifade eden Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Bölgenin en ücra köşesine kadar devletin kolluk gücü hakimdir. Tüm vatandaşlarımızın güven içinde olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bu iklim, ilimiz imajı, bölgeye yatırım yapmaya çalışan girişimciler için çok önemlidir. Bu huzuru, güveni ve emniyeti sürdürdüğümüz sürece istihdamın artacağına inanıyorum. 2018 yılı da istihdam teşvikleri devam edeceğine göre, ilimiz açısından çok önem bir yıl olacağın inanıyorum. Bu noktada özellikle geldiğim günden beri ilimizde yatırım yapan ve yapma teşebbüsünde bulunan tüm girişimcilere kapımızı her zaman açıktır. Onların sürekli yanında olduklarını hep göstermeye çalıştık. İlimizin en önemli sıkıntısı işsizliktir. İlimizde iş imkanını ne derece fazlalaştırırsak huzur, güven ve emniyeti o seviyede yükseltmiş olacağız."

Konuşmanın ardından kurum amirleri, yıl boyunca yaptıkları proje ve yatırımlarla ilgili sunum yaptı.

Toplantıya, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Vali Yardımcısı Murat Kütük, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ticaret odası başkanları, kurum amirleri ve bölgeye yatırım yapan iş adamları katıldı.

Kaynak: AA