Başkan Asya, Belediyenin Faaliyetlerini Anlattı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, tarihi yapıların tanınması ve yerinde incelenmesi kapsamında belediyeyi ziyaret eden kadınlara tarihi hizmet binası ve belediyenin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Asya, Belediyenin Faaliyetlerini Anlattı
Muş Belediyesi tarafından yapılarak hizmet vermeye başlayan bilgi evlerindeki etkinliklerden faydalanan kadın vatandaşlar, Muş Belediyesinin tarihi hizmet binasını ziyaret etti. Belediye Başkanı Feyat Asya, eğitmenlerle birlikte gelen kadınları nikah salonunda ağırladı. Kadın vatandaşların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Asya, yapılan çalışmalarla ilgili kendilerini bilgilendirirken, talep ve önerilerini aldı. Tarihi bina ile ilgili bilgi veren Başkan Asya, “Mevcut hizmet binamızın ihtiyaca cevap verememesi bizleri yeni bir arayışa sürükledi. Yeni bir binayı farklı yerde yaparak vatandaşlarımızı mağdur etmek yerine uzun yıllar hükümet konağı olarak kullanılan bu binanın tahsisini yaparak restore ettik. Tarihi yapılarımızı korumak adına önemli çalışmalar yapmaktayız. Sizler ağırladığımız bu binayı da kısa sürede restore ederek belediye hizmet binası olarak faaliyete koyduk. Bununla beraber Yıldızlı Hanın aslına uygun bir şekilde yapılması için çalışmalar başlattık. İnşallah gelecek yıl çalışmalarını başlatacağımız bu tarihi yapımızı da sizlerin hizmetine sunacağız. Aynı şekilde Tarihi Muratpaşa Camisi’nin araştırma kazısını Muş Belediyesi olarak yaptık. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde bu caminin de yeniden ibadete açılması için gerekli çalışmayı yapıyoruz” dedi.

Görev süresi içerisinde yapılan çalışmalar hakkında kadınları bilgilendiren Başkan Asya, “Yaklaşık dört yıldır şehrimizin alt ve üst yapı konusundaki birçok eksikliğini gidermeyi başardık. Bununla beraber ihtiyaç duyulan birçok tesisi hizmetinize sunduk. Yapılanların yeterli olmadığını düşünerek her günü dolu dolu geçirmenin gayretinde olduk. Bugün sizlere yaptığımız hizmetleri anlatırken, ihtiyaçlara karşılık verdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz. İnşallah bu hizmet aşkını görevimizin sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu yıl altyapı çalışmalarından dolayı yoğun ve sıkıntılı bir sezon geçirdiklerini kaydeden Başkan Asya, “Altyapının ilimizin en büyük sorunu olduğu hepinizin malumudur. Bu konudaki girişimlerimiz neticesinde bu artık sorun olmaktan çıktı. Tüm riskleri göz önünde bulundurarak bu sürece girdik. Bu yıl yoğun olarak kullanılan bölgelerin kazı ve döşemeleri tamamlandı. Bazı bölgelerin geçici, bazılarının kalıcı üst yapılarını yaptık. Bu çalışmalarımız sırasında en fazla mağdur olanlar belki sizlersiniz. Kazılardan kaynaklı oluşan su kesintileri veya toz duman normal yaşantılarınızı etkilemiş olabilir. Allah’ın izniyle göreceksiniz sıkıntısını çektiğiniz bu durumun sefasını ilerleyen günlerde göreceksiniz. Şebeke hatlarının ve depoların sağlıklı olması hepimize yansıyacak. Ben bir kez daha sabrınız ve metanetiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Asya, konuşmasının ardından kadınların talep ve görüşlerini dinledi. Daha sonra kadınlar çalışmalarından dolayı Başkan Asya ve ekibine teşekkür ederek, kendisine çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA