Balyalı Öğrenciler Teknoloji Ve Yazılım Dersinde Kodlamayı Öğrendi

Balıkesir’in Balya ilçesinde, Zübeyde Hanım Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, Bileşim Teknolojileri ve Yazılım dersinde algoritma ve kodlama bilgisine sahip olmaya başladılar. Okul idaresinin desteklediği ve bileşim teknolojileri öğretmeni tarafından, teknolojinin olumlu yönlerini göstermek, aynı zamanda bilgisayar dünyasındaki sitelerin, uygulamaların, oyunların aslının kodlardan oluştuğunu fark ettirmek için başlatılan çalışmanın ilgi gördüğü kaydedildi.

Balyalı Öğrenciler Teknoloji Ve Yazılım Dersinde Kodlamayı Öğrendi
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Emine Çelebi, günümüzde kod okur yazarlığının önemli bir kavram haline geldiğini ve gelecekte bu alanda ilerlemek isteyen öğrencilere de bir ışık tutmuş olduklarını söyledi.

Öğretmen Emine Çelebi, “Kodlama ve yazılım etkinliği öğrencilerde sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi becerileri kazandırıyor. Kodlama öğrenmenin amacı çocuklarda bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor. Aynı zamanda kodlama insana düşünmeyi öğretmektedir. Öğrenciler bilgisayarda kodlama yaparak kendi oyunlarını yapma imkanı buluyorlar. Bu uygulamadaki asıl amaç teknolojiyi tüketen değil üreten nesil oluşturma bilinci kazandırmaktır” dedi.

Öte yandan, öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte yapmış oldukları etkinlik sonunda okul idaresi tarafından öğrencilere başarı belgeleri verildi.

Kaynak: İHA