Atatürk'ün İlk Kez Sergilenen Fotoğrafları ÇSM'de

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü, "Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan Atatürk Fotoğrafları Sergisi" ve "Sanatçı Gözüyle Atatürk Konseri" etkinlikleriyle anıldı.

Atatürk'ün İlk Kez Sergilenen Fotoğrafları ÇSM'de
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in konuşmalarıyla açılan "Bir Önder, Bir Deha, Bir İnsan Atatürk Fotoğrafları Sergisi", Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 4 Ocak tarihine kadar açık kalacak. Türkiye Barolar Birliğinin düzenlediği sergi, koleksiyoncu Fahri Özdemir’in yıllar boyu biriktirdiği 13 bin 500 adet Atatürk fotoğrafı içinden seçilen yüz fotoğraftan oluşuyor. Yerli ve yabancı pek çok fotoğrafçının karelerinden oluşan serginin en önemli özelliği ise Büyük Önder Atatürk’ün ya hiç ya da çok az bilinen fotoğraflarının yer alması.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 98. yılı nedeniyle düzenlenen "Sanatçı Gözüyle Atatürk Konseri"nde ise Orkestra Ankara ile birlikte sahne alan sanatçılar Elif Tecer ve Metin Altun, Atatürk’ün sevdiği eserlerin yanı sıra Atatürk için bestelenen eserleri ve Ankara türkülerini seslendirdi. Konser arasında Ankara seymenleri de sahne alarak gösterileriyle etkinliğe ayrı bir renk kattı.
Kaynak: İHA