Antalya'da Yılbaşında 3 Bin 775 Polis Görev Yapacak

Antalya Emniyet Müdürlüğünün, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven içerisinde girmelerini sağlamak için mevcut tedbirlere ilave olarak ek sıkı önlemler aldığı bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte yılbaşı kutlamalarının yoğun olarak yapılacağı içkili eğlence mekanları başta olmak üzere, il merkezinde Cumhuriyet Meydanı, Barlar Sokağı, Yat Limanı, Konyaaltı Kent Meydanı, Muratpaşa Kent Meydanı, Lara Beach Park civarı ve benzeri kategorideki tüm alanlar, mekanlar ve yerler sürekli kontrol altında tutularak gerekli tedbirler alınacak.

- İzinsiz havai fişek atmak yasaklandı

Kutlamalarda havai fişek gibi maddelerin ilgili kanunlar çerçevesinde ve izinli olmak kaydıyla kullanımına izin verilecek, yeni yıl kutlaması bahanesiyle toplumda korku ve panik oluşturacak hiçbir kanunsuz davranışa müsaade edilmeyecek.

Trafik ekiplerinin yılbaşı gecesi yapacağı trafik kontrollerinde başta sürücülerin alkollü araç kullanımı, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşmasında büyük rol oynayan kural dışı davranışlara denetimlerde ağırlık verilecek.

- Sürücülere sıkı alkol denetimi yapılacak

Ayrıca, yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücülerin müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak. Denetimlerde belirlenen limitlerin üzerinde alkol aldığı tespit edilen kişiler hakkında yasal işlem yapılacak.

Vatandaşların, yeni yıl kutlamaları ve tatili dolayısıyla birkaç günlüğüne veya saatliğine de olsa evlerinden ve iş yerlerinden ayrılacakları göz önünde bulundurularak evden ve iş yerinden hırsızlık olaylarına karşı ilgili merkez ve ilçe birimlerince gerekli tüm tedbirler alınacak.

- 3 bin 775 polis sabaha kadar görevde olacak

Vatandaşların yılbaşı gecesi gerek meydanlarda ve gerekse kapalı mekanlarda yapılacak kutlamalar esnasında yaşanması muhtemel kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, taciz gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamaları, yılbaşı öncesi ve sonrasında huzurlu ve güvenli bir şekilde alışverişlerini, ziyaretlerini ve kutlamalarını yapmaları ve ayrıca can ve mal emniyetlerinin sağlanması amacıyla 31 Aralık 2017 Pazar günü sabahından 1 Ocak 2018 Pazartesi günü sabahına kadar il merkezinde 2 bin 750, dış ilçelerde de bin 25 olmak üzere toplam 3 bin 775 resmi, sivil, yaya ve motorize personel, ekip ve devriye görevlendirildi.

- İhbar ve şikayet hattı

Açıklamada ayrıca, halkın ve ziyaretçilerin güvenlik ve asayişle ilgili olarak karşılaşabilecekleri her türlü olumsuzluk ve aksaklıklarla ilgili ihbar ve şikayetlerini ve varsa önerilerini 112 Acil Çağrı telefonuna, 155@antalya.pol.tr e-posta adresine veya 12 hatlı 345 41 00 numaralı telefona ve polis merkez amirliklerine bildirebilecekleri hatırlatıldı.

Kaynak: AA