AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, Salihli'de

TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Salihli'de bulunan ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Aydemir, partililere yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti olarak 16'ıncı bütçeyi yaptıklarını belirterek, bu başarının hiçbir hükümete nasip olmadığını söyledi.

Bütçe konusunda iyi bir iş yaptıklarını aktaran Aydemir, şunları kaydetti:

"Bütçemiz ile gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz. AK Parti iktidarlarından önce bütçenin iki yakası bir araya gelmiyordu. Bizimle beraber artık bütçenin iki yakası bir araya geldi. Kravat takmaya gerek kalmadı, bütçenin iki yakasını bir araya getirdik."

Amerika'nın Kudüs kararına da değinen Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karara hemen karşı çıktığını anımsattı.

Aydemir, Kudüs kararının Birleşmiş Milletlerde oylanması konusuna da dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Bakınız, Birleşmiş Milletlerden karar çıkartmak kolay değildir. Herkes Amerika'nın dediği olur sanıyordu, ama ne oldu? Türkiye gitti, Filistin'i, Kudüs'ü en güzel şekilde anlattı. Amerika'nın her türlü tehdidine, her türlü şantajına rağmen 128 ülke 'Evet, Türkiye haklıdır Kudüs, Filistin'in Başkentidir. İsrail'in başkenti olamaz diye' bir karar çıkarttı. 35 ülke ise tarafsız, çekimser kaldı. Onlar da inşallah zamanla teker teker bizim yanımızda yer alacak."

Türkiye'nin aldığı karara da değinen Aydemir, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Türkiye artık güçlü, kuvvetli ve dünkü Türkiye değil. Almış olduğu kararları hakkaniyet ölçüsünde alıyor. Neye taraf oluyor, haktan tarafa taraf oluyor. Dünün Türkiye'sinde bu kararı alınamazdı, Amerika'ya karşı gelemezdi. Türkiye artık ekonomik bağımsızlığını kazandı. Artık kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülke."

Kaynak: AA