AK Parti'li Savaş, MHP'yi Ziyaret Etti

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı ile birlikte, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Levent İlter’i makamında ziyaret etti.

AK Parti'li Savaş, MHP'yi Ziyaret Etti


AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın ziyaretinde, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu ve Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’da hazır bulundu. Ziyarette ülke ve yerel gündeme dair gelişmeler konuşuldu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AK Parti ile MHP’nin işbirliği içerisinde hareket ettiğini ifade eden İl Başkanı Levent İlter ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Devletimizin birlik beraberliği için Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız bir işbirliği yapıyor. Bu memnuniyet verici bir durum. Bu kucaklaşma ile toplumsal barış ve huzur ortamı sağlanmış oldu. KHK’lara karşı bağıran taraf yine CHP, HDP ve FETÖ oldu. Siyasi parti olarak ülke gerçeklerini, tehdit unsurlarını vatandaşlarımızla bir araya geldiğimizde anlatıyoruz. AK Parti ve MHP seçmeninde bir sıkıntı yok, geri kalan seçmen kitlesinde ise sıkıntı var” dedi.



“Aydın’da 2018 yılı içinde önemli yatırımlar yapılacak”

2018 yılı içerisinde Aydın’a önemli yatırımlar yapılacağını belirten Milletvekili Savaş, “Aydın yatırımlarla hak ettiği yerlere ulaşacak. 2018’de üç yatırım temel atma aşamasına gelecek. Aydın Denizli Otoyolu’nda son aşamaya gelindi ve artık temelini atacağız. Aydın Şehir Hastanesi’nin de yeni yılda temeli atılacak. Uzun süredir sonuçlanmayan Aydın Adliyesi’nin yerini bir ay önce netleştirdik. Adliye sarayının projesi çiziliyor. Osman Yozgatlı bölgesinde 185 dönümlük Adalet Bakanlığı’nın mülkiyetindeki araziye adliye sarayı yapacağız” diye konuştu.



“Aydın’a Gıda İhtisas Bölgesi kurulacak”

Aydın’da kurulacak olan Gıda İhtisas Bölgesi’nin yerini belirlemek amacıyla Ekonomi Bakanlığı’nın bürokratlarının kente geleceğini belirten Savaş, “Aydın’da Gıda İhtisas Serbest Bölgesi kurulacak. Aydın’ın üretim ve istihdam kapasitesini arttırmak istiyoruz. 650 milyon dolarlık ihracat Aydın’a yakışmıyor. ASTİM OSB’de belirlenen alanda, Ekonomi Bakanlığı’ndan bürokratlar gelip inceleme yapacak. Aydın Valiliği, oda borsalar ile özel teşebbüslerin içerisinde yer alacağı karma bir yapıyla bu proje hayata geçirilecek. Aydın’da 10 bin kişilik istihdamın yanı sıra ihracat yapılacak” diye konuştu.



“Havaalanı Aydın için bir ihtiyaç”

Aydın’da havaalanı yapımı konusunun da görüşüldüğü ziyarette, bu konuda girişimlere devam ettiklerini vurgulayan Savaş, “Aydın’ın İzmir’e yakın olması nedeniyle havalimanına ihtiyaç olmadığı söyleniyor. İl merkezi İzmir’e yakın ancak Bozdoğan, Nazilli, Karacasu için yakın değil. Çıldır Havaalanının işletilmesi için 2020 yılına kadar Türk Hava Yolları ile protokol yapılmış. Eğitim uçuşları yapılıyor. Bizim de yolcu taşımacılığı yapılması için girişimlerimiz var. Aydın milletvekilleri olarak bu konunun takipçiyiz. Büyükşehir olup havaalanı olmayan tek iliz. Aydın’da havaalanını kaldırır ve ciddi bir ihtiyaç” dedi.

Kaynak: İHA