'Zoru Başaranlar' Konferansı

Artvin'de üniversite öğrencilerine yönelik "Zoru Başaranlar" konulu konferans gerçekleştirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürlüğünce Artvin Çoruh Üniversitesi Seyitler kampüsündeki KYK yurdu toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe konuşmacı olarak katıldı.

Kocatepe, birçok üniversite öğrencisinin ailelerinden yüzlerce, hatta binlerce kilometre uzakta seçtikleri alanda üniversite okuyarak gelecek yaşantılarında iş sahibi olmak için eğitim gördüğünü söyledi.

Eğitimin başarıya giden yolda önemli bir adım olduğunu belirten Kocatepe, kendisinin çok zor şartlar altında geçen çocukluk yıllarının ardından başarıyı yakaladığını dile getirdi.

Kocatepe, köyde ablasıyla çobanlık yapan bir çocuk konumundan Meclis'te milletvekili danışmanlığı, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcılığı yapmış ve şimdi de Artvin Belediye Başkanlığı yapan bir konumda olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Başarı, çalışmak, tevekkül etmek, dua etmek ya da birisinin duasını almakla gelir. Tevekkülü çok severim. Çalışmak benim için hastalık. Yaptığım her işi Allah rızası için yapıp insanların gönlüne dokunmak için yaptım.

Allah'tan duam her zaman, 'Ya Rabbim bizlere razı olduğunu nasip et. Nasip ettiğine de gönlümü razı et.' olmuştur. Belediye başkanı olmam başarı değildir. Başkan olduktan sonra yaptıklarımızdır başarı. Sizlere tavsiyem anne babanızın duasını alın, onlara 'öf' dahi demeyin. Yaptıklarınızla bu toplumda geçmişinizde güzel izler bırakın."

Konferansa, KYK İl Müdürü Taner Yıldırım ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA