ZEKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2017 yılı 11. Yönetim Kurulu toplantısını Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Uşak'ta yaptı.

Kütahya Valisi ve ZEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Ahmet Hamdi Nayir'in başkanlık ettiği toplantıya, Uşak Valisi Salim Demir, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, ZEKA Genel Sekreteri Yusuf Balcı katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Kütahya Valisi ve ZEKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2018 yılı için hazırlanan çalışma programı ile ilgili gündem maddelerinin görüşüleceğini aktaran Vali Nayir, "Kalkınma Bakanlığı 2018 yılı itibarıyla kalkınma ajanslarının Sonuç Odaklı Program sistemine geçmesini planlamış olup, bu kapsamda çeşitli eğitim ve çalıştaylar düzenlendi. Ajansımızın geçmiş dönemlerde yapmış olduğu planlama, analiz ve fizibilite çalışmaları dikkate alınarak stratejik tercihler belirlendi ve bu tercihler doğrultusunda programlar oluşturuldu.

2018 yılı itibarıyla söz konusu programların uygulamasına başlayacağız ve 3 yıllık çalışmalarımızı bu minvalde devam ettireceğiz. İkinci ve üçüncü gündemlerimizde ise her yıl aralık ayında görüştüğümüz bir sonraki yılın bütçesine ilişkin yetki devrine ilişkin hususlar ile 2017 yılında uygulanan insan kaynakları politikası raporunu görüşeceğiz." dedi.

Vali Nayir'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA