Yılbaşı Öncesi Zabıtadan İşletmelere Denetim

Kartal Belediyesi zabıta ekipleri, yılbaşı öncesi ilçedeki işletmeleri denetledi. Restoran ve kafelerde denetimlerde bulunan zabıta ekipleri, işletmelerin mevzuata uygunluğunu ve hijyen koşullarını inceledi.

Yılbaşı Öncesi Zabıtadan İşletmelere Denetim
Yeni yıla sayılı günler kala işletmeler zabıtalar tarafından mercek altına alındı. Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçede hizmet veren ve vatandaşların yoğunlukla tercih ettiği işletmeleri denetledi. Yılbaşı gecesi vatandaşların gideceği restoran, kafe, pastane gibi işletmeleri denetleyen ekipler, işletmelerin belediye mevzuatına uygun olup olmadığını kontrol etti. Temizlik ve hijyen koşullarını titizlikle inceleyen ekipler, eksiklikleri olan işletmeleri uyardı.

“1 günlük değil yıl boyunca denetim yapıyoruz”

İşletme denetiminde bulunan Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, “Kartal ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren yeme, içme hizmeti veren iş yerlerinin belediye mevzuatına uygun olup olmadığının denetimini yaptık. Buralarda 1 gün değil yıl boyunca periyodik olarak denetimlerimiz devam etmektedir. Çalışan personelin tüm hijyenik koşullarına dikkat ediyoruz. Genel olarak işletmedeki genel hijyen durumu ve kullanılan makine, malzemelerin temizliğini kontrol ediyoruz. Bunun yanı sıra gıda maddelerinin tüketim tarihlerini de denetlemeyi ihmal etmiyoruz. Bu işletmedeki denetimlerimiz sonunda ise insanların gelip gönül rahatlığıyla tüketim yapabileceği bir yer olduğu gördük” dedi.



“Her şeyden önce temizlik kuralları”

İşletmede temizliğin periyodik olarak her zaman yapıldığını belirten işletme müdürü Celal Karakaya, “Bu denetimlere biz her zaman hazırlıklıyız, her zaman aynı şekilde işimize başlıyoruz. Periyodik temizliklerimiz her gün yapılmaktadır. Her şeyden önce temizlik kuralları bizim için çok önemli. İmalatını yaptığımız mamullerin zamanında tüketilmesi ve uygun şartlarda hazırlanması hususunda önemli bir çalışma yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA